İskebe'de Halk Pazarı Kuruldu - Son Dakika
Güncel

İskebe'de Halk Pazarı Kuruldu

İskebe\'de Halk Pazarı Kuruldu

Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün vatandaştan gelen istekleri kısa sürede yerine getiriyor.

07.10.2013 14:09

İskebeli İstedi Başkan Yaptı

Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün vatandaştan gelen istekleri kısa sürede yerine getiriyor. Yeni Mahalle(iskebe) sakinlerinin halk pazarı kurulmasına yönelik taleplerine olumlu bakan Başkan Emin Özgün, geçtiğimiz Cuma günü İskebe'de ilk halk pazarını kurdurdu.

Yeni Mahalle'de yaşayan vatandaşların isteği üzerine harekete geçen Artvin Belediyesi, önce pazarcı esnafıyla konuyu istişare etti. Pazarcılarında konuya sıcak bakmasıyla ilk pazar geçtiğimiz Cuma günü Edip Dinç Sokak'ta kuruldu. Mahalle sakinlerine pazardan ilk alışveriş yapmanın mutluluğunu yaşarken, pazarcılar içinde yeni bir ekmek kapısı açılmış oldu. Mahalle sakinleri ve pazarcılar Artvin Belediyesi'nin bu çalışmasından memnun kalırken Başkan Emin Özgün'e teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

Konuyla ilgili konuşan Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, büyük halk pazarının Çok Katlı Otopark Binası'nın üst katında Pazartesi günü kurulduğunu belirterek, artan nüfus ve büyüyen kent merkezinin bazı gereksinimleri de beraberinde getirdiğini hatırlattı. Başkan Özgün; " Artvin hızla büyüyor. Karşı taraftan kente baktığınızda Yeni Mahalle'nin il merkezinin çeyreğinin oluşturduğunu görüyorsunuz. Artvin'in kış nüfusu yaza göre biraz daha fazla. Bu durum bazı ihtiyaçları ortaya çıkarıyor. Yeni Mahalle şehir merkezine uzak bir yerleşim yerimiz. Pazar alışverişini genelde kadınlarımız yapıyor. İskebe'den şehir merkezine gelip, alışveriş yapmak ve sonrasında elinde bir sürü poşetle o kadar yolu geri gitmek vatandaşımız için kolay olmuyor. Bizim bu yönde bir düşüncemiz vardı. Yeni Mahalle'de yaşayan vatandaşlarımızın da böyle bir talebi olunca buna belediye olarak sıcak baktık. Pazarcılık yapan esnafımızla görüşmeler yaptık ve Cuma günleri İskebe'de halk pazarı açılmasına karar verdik" dedi.

Seçilmiş insanların görevinin vatandaşın taleplerine, yasaların verdiği yetki çerçevesinde cevap vermek olduğunu hatırlatan Başkan Emin Özgün, İskebe halk pazarının her Cuma günü Edip Dinç Sokak'ta vatandaşların hizmetinde olacağını ifade ederken, Artvin halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İskebe'de Halk Pazarı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement