İşkence Mağdurlarına Saygı Anıtı, 12 Eylül'de Açılacak - Son Dakika
Güncel

İşkence Mağdurlarına Saygı Anıtı, 12 Eylül'de Açılacak

İşkence Mağdurlarına Saygı Anıtı, 12 Eylül\'de Açılacak

Kadıköy Belediyesi’nin, Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği’nin katkılarıyla yaptırdığı İşkence Mağdurlarına Saygı Anıtı, 12 Eylül askeri darbesinin 33. yıldönümünde açılacak.

10.09.2013 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy Belediyesi'nin, Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği'nin katkılarıyla yaptırdığı İşkence Mağdurlarına Saygı Anıtı, 12 Eylül askeri darbesinin 33. yıldönümünde açılacak.

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Zihnipaşa Köşkü'nün önünde bulunan Kuşluk Parkı'nda açılacak olan anıt, işkenceye dikkat çekmek, işkence günlerini unutturmamak ve işkencede hayatını kaybedenlere saygı amacıyla yapıldı.

Açıklamada, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Sungur'un eseri olan  2,5 metrelik anıtta, gözleri bağlı iki erkek ve kadın figürü bulunuyor.

Kamuoyunda Ziverbey Köşkü olarak bilinen Zihni Paşa Köşkü'nde, aralarında İlhan Selçuk, İlhami Soysal, Murat Belge, Talat Turan gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu onlarca yazar, aydın ve asker sorgulanmıştı.

Kadıköy Belediyesi, 12 Mart ve 12 Eylül askeri darbeleri sırasında siyasi görüş ve düşünceleri nedeniyle TSK'dan uzaklaştırılan askerlerin kurduğu Adam-Der'in katkılarıyla gündeme gelen anıtın açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile  Zihnipaşa Köşkü'nde işkenceye maruz kalan mağdurların yanı sıra Adam-Der  Başkanı Tuna Atalay ile Adam-Der üyeleri yapacak.

Açılış sırasında anıta, işkence mağdurları anısına çiçek bırakacak olan katılımcılar, köşk ile ilgili anılarını da paylaşacaklar. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşkence Mağdurlarına Saygı Anıtı, 12 Eylül'de Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement