İspanya'daki Yolsuzluk Soruşturması - Son Dakika
Güncel

İspanya'daki Yolsuzluk Soruşturması

İspanya\'daki Yolsuzluk Soruşturması

Prenses Cristina'nın sanık olarak ifade verirken çekilen görüntüleri yayınlandı Yasak olmasına rağmen İspanya Prensesi Cristina'nın ifade verdiği sırada salonda görüntü alındığı ortaya çıktı El Mundo gazetesinde yayımlanan fotoğraf ve görüntüler için polis soruşturma başlattı.

10.02.2014 13:10

İspanya Kralı Juan Carlos'un küçük kızı Prenses Cristina'nın 8 Şubat'ta Palma de Mayorka mahkemesinde yolsuzlukla ilgili bir soruşturmada sanık olarak ifade vermesine ait görüntüler yayınlandı.

İspanya tarihinde ilk defa kraliyet ailesinden bir kişinin sanık olarak mahkemede ifade vermesinden dolayı konu, gündemdeki ilk yerini koruyor.

Suçlamayı yapan sivil toplum örgütlerinin ifade verme anının videoya alınması talebi mahkeme tarafından reddedilse de El Mundo gazetesi, Prenses Cristina'nın ifade verme anına ilişkin pazar günü bir fotoğraf, bugün de internet sitesinde beş dakikalık bir video yayınladı.

Gerek fotoğraf gerekse videoda Prenses Cristina mahkeme salonunda sırtı kameraya dönük şekilde görülüyor. Görüntülerde Prenses Critsina, bazı sorulara "Hatırlamıyorum" diye cevap veriyor. Soruşturmayı yürüten yargıç Jose Castro da bazı imzalı belgeleri dijital ortamda göstererek sorular soruyor.

Çıkan görüntülerin ardından yargıç Castro, polise soruşturma başlatması talimatı verdiğini açıkladı. Castro, basına da "Ayıplanacak bir şey. Evet şüphelendiğimiz biri var ama şu anda açıklanamaz" dedi. Prenses Cristina'nın yaklaşık sekiz saat süren ifadesi sırasında 40'a yakın kişinin salonda bulunduğu belirtildi.

Bu arada El Mundo gazetesi, eşi palma Dükü İnaki Urdangarin'in yöneticisi olduğu Noos Enstitüsü'nden gelen paraları Aizoon adlı şirkette aklamak ve vergi kaçırmak iddialarıyla suçlanan Prenses Cristina'nın ifadesinin bir yerinde  "Eşimin ne yaptığını biliyordum ama Noos'ta ne işle uğraştığını bilmiyordum" dediğini yazdı.

Eşi Urdangarin tarafından kişisel harcamaları için kendisine kredi kartı tahsis edildiğini aktaran Prenses Cristina'nın kısa zaman öncesine kadar bu kartın Aizoon adlı, kendisinin ve eşinin ortağı olduğu şirketin hesabından karşılandığını bilmediğini söylediği kaydedildi.

Prenses Cristina, Aizoon şirketinin hiçbir yönetim kurulu toplantısına katılmadığını savunsa da yargıç Castro'nun, Prenses Cristina'nın da altında imza attığı bir yönetim kurulu kararı metnini gösterdiği ve "Bu imza sahte mi?" diye sorduğu iddia edildi. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya'daki Yolsuzluk Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement