"Istanbul Photo Awards"In Sonuçları Martta Açıklanacak - Son Dakika
Güncel

"Istanbul Photo Awards"In Sonuçları Martta Açıklanacak

AA'nın bu yıl ilk kez düzenlediği "Istanbul Photo Awards"a 75 ülkeden başvuru geldi. Sonuçlar martta açıklanacak, ödül töreni nisanda düzenlenecek.

14.01.2015 15:17

Anadolu Ajansı (AA) tarafından 2015 yılında ilk kez düzenlenecek ve dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından biri olması hedeflenen uluslararası "Istanbul Photo Awards"'ın ödül töreni 11 Nisan'da İstanbul Kongre Merkezi'nde (İKM) yapılacak.

Jürisinde dünyaca ünlü isimlerin bulunduğu yarışmaya şimdiye kadar 75 ülkeden başvuruda bulunuldu.

Jüri 14-15 Mart'ta İstanbul'da bir araya gelerek kazanan fotoğrafları belirleyecek. Sonuçlar kapsamlı bir şekilde ilan edilecek. Ödüller, 11 Nisan akşamı İKM'de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Kazanan fotoğraflar ilk defa tören sırasında İKM'de sergilenecek. Sergi daha sonra Ankara'da tekrar edilecek. Kazanan fotoğraflardan oluşan albüm de hazırlanacak.

Turkcell ve NIKON yarışmanın ana sponsorları

Turkcell ve NIKON'un ana sponsorluğunda düzenlenen yarışma, fotoğraf dünyasının önemli web siteleri ve sosyal medya mecralarından duyurulmaya devam ediyor. Yarışma ilk kez düzenlenecek olmasına rağmen büyük ilgi görüyor.

Jüri, Pulitzer ve Word Press ödüllü üyeleriyle dikkati çekiyor

Çektikleri haber fotoğraflarıyla dünya gündeminde yer alan profesyonel basın fotoğrafçılarının katılımına açık "Istanbul Photo Awards"ın kazananlarını belirleyecek jüride yer alan uluslararası alanda tanınmış isimler arasında, Time'ın fotoğraf editörü Alice Gabriner, Shanghai Center of Photography'nin (SCOP) kurucusu Pulitzer ödüllü Liu Heung Shing, Stern dergisinin fotoğraf editörü Harald Menk, Getty Images direktörlerinden Georges Dekeerle ve AFP'nin fotoğraf geliştirme departmanı direktörü Michel Scotto yer alıyor. Jüride, World Press ödüllü foto muhabirleri Yuri Kozirev, Guillaume Herbaut ve Patrick Chauvel'in yanı sıra Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve Anadolu Ajansı Fotoğraf Servisi Editörü Fırat Çağlayan Yurdakul bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Istanbul Photo Awards'In Sonuçları Martta Açıklanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement