İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Sertifika Töreni - Son Dakika
Güncel

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Sertifika Töreni

İstanbul Ticaret Üniversitesi\'nde Sertifika Töreni

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi düzenlediği yaz dönemi eğitim programlarında sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için tören düzenledi.

28.09.2012 10:51  Güncelleme: 11:44

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin hizmet sektörüne yönelik düzenlediği yaz dönemi eğitim programlarında sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için tören düzenlendi.

Törende,'Turizm ve Otelcilikte Meslek Edindirme Sertifika Programı' çerçevesinde Istanbul Ticaret Odası (ITO), Turizm Geliştirme- Egitim Vakfı (TUGEV) ve Istanbul Ticaret Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü projede eğitim alan kursiyerlerle yine İTO, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği'nin (TÜRES) yürüttüğü 'Servis Görevlisi Eğitim Programı'nda eğitim alan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

İTO merkez binasında gerçekleştirilen törene; İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, üniversitenin Genel Sekreteri ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nihat Alayoğlu, TÜRES Başkanı Ali Tatlıdil ve akademisyenler katıldı.

"DESTEK DEVAM EDECEK"

Törende bir konuşma yapan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, günden güne büyüyen turizm sektöründe ihtiyaç duyulan kalifiye elemanlar için yapılan eğitimlerden sadece kursiyerlerin değil, ülke ekonomisinin de kazançlı çıkacağını vurguladı. Aynı zamanda TUGEV'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Yalçıntaş, "Turizm sektöründe çalışan iki milyon insanımızın bir kısmı diplomalı değil. Eğitim konusu bu sektör için oldukça önemli. Bu açığı kapatmak için başlattığımız projeler sektörün çıtasını daha da yukarıya çekecektir" mesajını verdi.

Daha sora söz alan Prof. Dr. Nazım Ekren, üniversite olarak sürekli eğitim merkezi aracılığı ile mesleki eğitim imkanlarından yararlanmak isteyen vatandaşlara verilen eğitimlerin devam edeceğini kaydetti. İTO ile kısa süre önce imzalanan protokole değinen Ekren, "Sektör temsilcileri

ve ilgili komitelerin yöneticilerinin talepleri doğrultusunda eğitim iş birliğini sürdürmeye ve uygulamaya hazırız" diye konuştu.

Törende söz alan TÜRES Başkanı Ali Tatlıdil de sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin, kursla birlikte eksiklerini giderdiklerini, istihdam edildikleri yerlerde daha da etkin olmalarına fırsat verildiğini kaydetti. Tatlıdil, birkaç hafta içinde yeni dönem kurslarının başlayacağı müjdesini de verdi.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi'nin Eminönü Kampüsü'nde gerçekleştirilen kurslarda başarılı olan toplam 26 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

Mart-nisan ve haziran-temmuz aylarında yaz dönemi olarak gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılara ücretsiz olarak hem teorik hem de pratik eğitim verilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement