İZAYDAŞ Komşularını Ağırladı - Son Dakika
Güncel

İZAYDAŞ Komşularını Ağırladı

İZAYDAŞ Komşularını Ağırladı

Yuvam Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri, tesisleri gezdi, yeni projeler hakkında bilgi aldı

09.03.2013 14:40

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZAYDAŞ, faaliyetlerini ve çalışma sistemini her kesimle paylaşmaya özen gösteriyor. Tüm ziyaretleri bir sivil denetim olarak gören İZAYDAŞ, bu kez komşularını ağırladı. Yuvam Akarca sakinleri, "Kafamızda yer eden bütün kötü düşünceleri sildik" diye konuştu.

FEVZİ ÇAKMAK SAKİNLERİ

Yuvam Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Fatma Keskin'in Ankara'da bulunması sebebiyle katılamadığı ziyaret programına, 1. Aza İhsan Acar ve mahalle sakinleri katıldı. Program, Geri Kazanım Sorumlusu Arzu Ulutaş'ın yaptığı sunumla başladı. İZAYDAŞ'ın çalışma sistemi ve yürüttüğü projeler hakkında detaylı bilgi veren Ulutaş, mahalle sakinlerinin sunum sırasında sık sık sorduğu sorulara da yanıtlar verdi.

KOKUNUN KAYNAĞINA GİTTİLER

Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinden oluşan grup, sunumun ardından evsel atıkların depolandığı alanlar, koku ile ilgili yürütülen çalışmalar, yakma tesisi, biyogaz ve çöp gazından elektrik üreten tesisleri yerinde görme imkânı buldu. İnceleme turunda zaman zaman duydukları kokuyla ilgili şikâyetlerini de dile getiren grup, koku bariyeri sistemi hakkında bilgi aldı, kokunun tehlikeli atıklardan gelmediğini öğrendi.

"KOMŞULARIMIZA DA ANLATACAĞIZ"

Ziyaretin sonunda Yuvam sakinleri, Genel Müdür Muhammet Saraç'la da bir araya geldi. Burada düşüncelerini dile getiren misafirler, bütün kötü düşünceleri geride bıraktıklarını ifade etti. Yuvam Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinden Adalet Köksal, İZAYDAŞ ile ilgili daha iyi bir fikir sahibi olduklarını belirterek birçok soruya yanıt bulduklarını kaydetti. Köksal, "Komşularımıza da bu ziyareti tavsiye edeceğiz. Düşüncelerimizi anlatacağız. Gelsinler ve görsünler. Burada ayrıca biyogazdan enerji üretiminin de gerçekleştirildiğini öğrendim. Bu projenin de Türkiye'nin geleceği açısından önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"BİLMEDİKLERİMİZİ ÖĞRENDİK"

Fevzi Çakmak Mahallesi 1. Aza İhsan Acar ise İZAYDAŞ'tan memnuniyetle ayrıldıklarını söyledi. Acar, "Yanlış ya da bilmediğimiz şeyleri öğrenmiş olduk. Seneler önce 'Civar köylerin yumurtalarını bile almayın' diye haberler çıkardı. Bunların yersiz olduğunu öğrendik. Bilhassa bacadan koku ve zehirli gazların çevreye yayıldığını düşünüyorduk. Ama gördük ki bu yanlış biliyormuşuz. Ayrıca evsel çöpten çıkan kokunun azaltılması ile ilgili çalışmaları da yerinde görmüş olduk. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İZAYDAŞ Komşularını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement