İZGİAD, Enerji Üretimi ile Gururlandı - Son Dakika
Güncel

İZGİAD, Enerji Üretimi ile Gururlandı

İZGİAD, Enerji Üretimi ile Gururlandı

İZAYDAŞ, İzmit Genç İşadamları Derneği yetkililerini ağırladı.

20.03.2013 14:59

Atıktan enerji üretimi ile çevreye ve ekonomiye değer katan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, İzmit Genç İşadamları Derneği'ni ağırladı. Daha önce kurum hakkında biraz bilgileri olduğunu belirten dernek başkanı Nurhayat Güldüren, cari açığın en büyük etkenlerinden enerji konusunda yapılan çalışmaların gurur verici olduğunu söyledi.

İZMİT GENÇ İŞADAMLARI

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ve Genel Müdür Yardımcısı Bayram Karakuş'un ev sahipliği yaptığı ziyaret programına, İZGİAD Başkanı Nurhayat Güldüren, Başkan Vekili Yusuf Erenkaya, dernek yönetiminden Sema Kalafat, Selçuk Türkmen, Füruzan Taş, Neşe Köse, Emrullah Yolasığmaz, Mehmet Yavuz Keleş, Süleyman Durak, Volkan Kavşut, Çetin Aykan, Mehmet Yıldırım, Şaban Kulaksız, Aykut Sönmez, Mevlüt Bozdağ, Atakan Karakuzu ve Ayhan Güldüren katıldı.

SUNUM VE SAHA GEZİSİ

İzmitli işadamlarının kendilerini tanıtmaları ile başlayan program, Pazarlama Müdürlüğü çalışanlarından Osman Boz'un yaptığı sunumla devam etti. Tesisin çalışma sistemi ve faaliyetlerinin anlatıldığı sunumun ardından çıkılan saha turunda, biyogaz, sterilizasyon ve çöp gazından enerji üretim (LFG) tesisleri de yerinde incelendi.

ENERJİ ÜRETİMİNE ÖVGÜ

Programın sonunda İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, dernek yönetici ve üyelerini ağırlamaktan memnuniyetini dile getirirken, İZGİAD Başkanı Nurhayat Güldüren de İZAYDAŞ'ta neler yapıldığı hakkında net bir şekilde bilgilendiklerinin önemine dikkat çekti. Güldüren, atıktan enerji üretimi konusunda yapılan çalışmalara ilişkin de değerlendirmede bulundu. İZGİAD Başkanı Nurhayat Güldüren, "Ülkemizin cari açığındaki en büyük etken, enerji konusunda dışarıya bağımlı olmamız. Dolayısıyla İZAYDAŞ'ın ülke ekonomisine bu anlamda katkı sağlaması çok önemli. Mesela çöp gazı tesisi ile zaten boşa gidecek olan bir enerjiyi aktif hale getirmek son derece doğru bir çalışma. Ben Kocaelili olmaktan gurur duyuyorum. Umarım diğer illere de örnek oluruz ve bu tarz çalışmalar yaygınlaşır" diye konuştu.

"MEMNUNİYET VERİCİ GELİŞMELER"

İZGİAD Başkanvekili Yusuf Erenkaya ise kamuoyunda hakkında birçok söylem olan tesisi yerinde görmenin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Erenkaya, "Bu tür tesislerin bütün kentlerde olması gerektiği kanaatine vardık. Kentimizi tehdit eden çevresel atıkların burada bertaraf edildiğini gördük. Büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Elektrik üretiminin de var olduğunu öğrendik. Bunlar memnuniyet verici güzel gelişmeler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İZGİAD, Enerji Üretimi ile Gururlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement