İzmir Tarım Grubu'nun Destek Vereceği Aday Adayları Belli Oldu! - Son Dakika
Güncel

İzmir Tarım Grubu'nun Destek Vereceği Aday Adayları Belli Oldu!

İzmir Tarım Grubu\'nun Destek Vereceği Aday Adayları Belli Oldu!

Türkiye'de İlk Defa "Tarımcılar Meclise" Kampanyasını Başlatan İzmir Tarım Grubu (İTG), Tarımcı Aday Adayları İle Yemekli Toplantı Düzenledi.

07.04.2011 20:11  Güncelleme: 20:12

Türkiye'de ilk defa "Tarımcılar Meclise" kampanyasını başlatan İzmir Tarım Grubu (İTG), tarımcı aday adayları ile yemekli toplantı düzenledi.

Yılbaşından bu yana siyasi partilerin genel başkanları dâhil tarımcı adayların milletvekili aday listelerinde seçilebilir sıralara konulması amacıyla birçok görüşme yapan ve etkinlikler gerçekleştiren İzmir Tarım Grubu'nun Başkanı Sumer Tömek Bayındır, Pazartesi akşamı düzenlenen yemekli toplantının yararlı bir tanışma ve karşılıklı bilgilendirme havası içinde geçtiğini söyledi. Sumer Tömek Bayındır,"İzmir Tarım Grubu olarak siyasi partilerin yöneticilerine son çağrıyı yapıyoruz.

Tarım temsilcileri mutlaka seçilebilir sıralarda olmalıdır. Bu çerçevede grubumuz, İzmir'de tarım temsilcisi aday adayları olan AK Parti'den Dr. Hüseyin Velioğlu ve Turhan Gürsel Urhan; CHP'den Prof. Dr. Harun Uysal, Doç.Dr. Ramazan Abay, Veteriner Hekimler Güler Tunçoku, Hidayet Petin ve Mustafa Aydın; MHP'den Ziraat Mühendisleri Ümit Akkuş, Sündüz Uzun, İnanç Bilgi ve Emre Eryıldıran'ı desteklemeye karar vermiş bulunmaktadır. Adı geçen değerli dostlarımızın 11 Nisan 2011 Pazartesi günü açıklanacak milletvekili aday listelerinde seçilecek sıralarda yer alacağına inanıyor, kendilerine başarılar diliyoruz" açıklamasını yaptı.

TARIM TEMSİLCİSİ BİLDİRGESİ

Yukarıda adı geçen aday adayları ile yapılan toplantıda bir "tarım temsilcisi bildirgesi" hazırlandı ve aday adaylarımız bu bildirgeyi benimsediklerini açıkladılar:

İzmir, son güncel verilere göre tarımsal üretim değeri itibarıyla Türkiye'de birinci sırada bulunuyor. Ekonomik ve sosyal önemi bu kadar yüksek olan tarım ve tarımsal sanayi TBMM'nde ne yazık ki temsil edilemiyor. İzmir, ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir sorunla karşı karşıya.

Bizler, İzmir'de yaşayan 140 bin çiftçi ailesi başta olmak üzere tarım ve tarımsal sanayinin oluşturduğu çok önemli kitlenin sorunlarını çözüm önerileriyle birlikte TBMM'ye taşımak için aday olmuş bulunuyoruz. Tarım temsilcisi milletvekili olduğumuzda, her türlü siyasi kaygıyı bir yana bırakarak, özellikle tarım sektörünün çıkarlarını savunacağımıza ve ulusal bir tarım politikası için çalışacağımıza söz veriyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Tarım Grubu'nun Destek Vereceği Aday Adayları Belli Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement