İznik Roma Tiyatrosu İçin Yeni Ödenek - Son Dakika
Güncel

İznik Roma Tiyatrosu İçin Yeni Ödenek

İznik Roma Tiyatrosu İçin Yeni Ödenek

Nedim Akdemir Bursa'yı dünya turizmine açmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.

04.02.2013 12:20

Anadolu'da ayakta kalmış Antik Tiyatroların en önemlilerinden birisi olan İznik Roma Tiyatrosunun gün yüzüne çıkması için İl Özel İdaresinden 2013 yılında da ödenek ayrıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir Bursa'yı dünya turizmine açmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Bilal Çelik, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Mustafa Muharrem Tüfekçi,İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Fethi Yıldız, Köylere Yönelik Hizmet Daire Başkanı İsmail Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Osman Sargın incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.

İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir açıklamasında bu gün İznik'e teknik bir ziyaret için gelmiş bulunuyoruz , Bursa'da 2013 yılında ve daha önceki yıllarda olduğu gibi tarihi zenginliklerimizi gün yüzüne çıkarmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. İznik ilçemiz hepimizin ve dünyanın bildiği gibi hem ülkemizin hem de Bursa tarihinin bana göre turizm başkenti olacak bir bölgemizdir. İznik dört medeniyete başkentlik yapmış bir bölgemiz ve hala kazdıkça da dünya tarihine ait eserler çıkmaktadır. Bütün amacımız Bursa İl Özel İdaresi olarak her ne kadar 2014 yılında kapanacak olmamıza rağmen 2013 yılında yine bu güne kadar olduğu gibi tarihi eserlerimizi gün yüzüne çıkarmak için tüm çabamızı göstericeğiz ve İznik Roma Tiyatrosunda çalışmalarımız devam edecektir ve Bursa'yı dünya turizmine açmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam etmektedir dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik bu gün İznik Antik Roma Tiyatrosunda çalışmaları izlemek için geldik bakıldığında çok güzel çalışmaların yapıldığını görüyoruz arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Bursa Valimiz sayın Şahabettin Harput'un başkanlığında başlayan ve İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceliyor ve yetkili arkadaşlarımızdan çalışmalar hakkında bilgi alıyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda 400 Bin TL. 2013 yılında da 200 Bin TL. ödenek ayırdığımız ve toplamda 600 Bin TL olmak üzere sadece Antik Roma Tiyatrosunun gün yüzüne çıkarmak için ödenek ayırdık . Ancak görüyoruz ki tarihi bir hazineyi gün yüzüne çıkarıyoruz, İl Özel İdaresinin yapmış olduğu yatırım gerçekten yerine varmış çok güzel olmuş, İznik tarihte ve günümüzde de çok önemli bir yerleşim yeri, biz şuanda toprak altında kalmış değerli bir hazineyi gün yüzüne çıkarıyoruz beklentimiz 2013 yılı içerisinde çalışmaların tamamlanmasıdır ve bölgenin tek antik tiyatrosu ortaya çıkmış olacaktır açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İznik Roma Tiyatrosu İçin Yeni Ödenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement