Jandarma Teşkilatı'nın 175. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Jandarma Teşkilatı'nın 175. Kuruluş Yıl Dönümü

14.06.2014 13:49

Diyarbakır'da, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Diyarbakır'da, Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıldönümü törenle kutlandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay, bu anlamlı gün vesilesiyle jandarma teşkilatının ulaştığı onurlu seviyede emek, gayret ve alın terleri bulunan komutanlara müteşekkir olduğunu söyledi. Kendilerine bırakılan güçlü ve değerli mirastan dolayı Jandarma Teşkilatı'nın onları daima minnetle yad edeceğini belirten Atabay, şöyle devam etti:

"Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği vatanımızın bölünmez bütünlüğü ile cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafaza edilmesi için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle gazilerimize minnet ve şükranla Jandarma Teşkilatı'nın ailelerine ise sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. 175 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakar ve kahramanca hizmet eden tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla kanun olgusu Jandarma Genel Komutanlığı'nın tüm personeli adına bu mutlu günümüze teşriflerinizden dolayı en derin saygılarımı sunarım."

Tören, bando gösterisi ve tören geçişi ile devam etti. SODES kapsamında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik, jandarma personelinin hazırladığı serginin gezilmesiyle son buldu.

Törene, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Necdet Bilgin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necat Güngör, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, şehit aileleri ve gaziler, köy korucuları ile jandarma personeli katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatı'nın 175. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement