K.maraş Vali Kocatepe'den Suriyeli Sığınmacıların Halkı Rahatsız Ettiği İddialarına Tepki Vali... - Son Dakika
Güncel

K.maraş Vali Kocatepe'den Suriyeli Sığınmacıların Halkı Rahatsız Ettiği İddialarına Tepki Vali...

K.maraş Vali Kocatepe\'den Suriyeli Sığınmacıların Halkı Rahatsız Ettiği İddialarına Tepki Vali...
03.09.2012 21:26

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, kentteki çeşitli pansiyon, yurt ve okullarda 7 bin 749 Suriyeli sığınmacı bulunduğunu belirterek onların halkı rahatsız ettiği iddialarını yaladı.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, kentteki çeşitli pansiyon, yurt ve okullarda 7 bin 749 Suriyeli sığınmacı bulunduğunu belirterek onların halkı rahatsız ettiği iddialarını yaladı. Suriyeli sığınmacıların hazırlanan 10 bin kişilik çadır kentlere taşınmaya başladığını söyleyen Vali Kocatepe, Sığınmacıların halkımızı rahatsız ettiği iddiası, bizimle mülteciler arasında problem çıkarmayı amaçlayan ve başka düşüncelere hizmet eden söylentilerdir dedi.Makamında basın toplantısı düzenleyen Vali Kocatepe, 10 Ağustos'tan bu yana Kahramanmaraş'taki değişik pansiyon, yurt ve okullarda kalan Suriyeli sığınmacıların, kent merkezindeki Küçük Sanayi Sitesi'nin arka kısmında hazırlanan 10 bin kişilik çadır kentlere taşınmaya başladığını aktardı. Kentte 7 bin 749 Suriyeli sığınmacı bulunduğunu aktaran Vali Kocatepe, Çadır kent inşaatımızı tamamlıyoruz ve bugün önemli bir bölümünü tamamladık. Misafirlerimizi oraya taşımaya başladık diye konuştu.

'BİR OLAY BİLE YOK'

Suriyeli sığınmacıların Kahramanmaraş'ta halkı rahatsız ettiği ve insanlarda tedirginliğe yol açtıkları iddiasıyla ilgili de konuşan Vali Kocatepe, şunları söylediDaha önce geldiği sınır ilerinde bazı problemler olduğu yönünde buraya dedikodu gelmişti. Onlar buraya gelmeden dedikodu başlamıştı. Mültecilerin geldiği günden bu yana geçen yaklaşık bir aylık süre içerisinde emniyete intikal eden bir tane olay yok. 'Efendim lokantada yemek yemişler parasını vermemişler, kötülük yapıyorlarmış, hırsızlık yapıyorlarmış' gibi yakıştırmalar var ama hepsi mişli muşlu konuşmalar. Emniyet ve jandarmaya intikal eden somut bir şey yok. Bu söylentiler bizi üzüyor. Bunlar tamamen bizimle mülteciler arasında problem çıkarmayı, bu suretle tepki oluşturarak onların huzurunu kaçırmayı amaçlayan başka düşüncelere hizmet eden söylentiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel K.maraş Vali Kocatepe'den Suriyeli Sığınmacıların Halkı Rahatsız Ettiği İddialarına Tepki Vali... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement