Kadın Cinayetleri Uşak'ta Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Kadın Cinayetleri Uşak'ta Protesto Edildi

Kadın Cinayetleri Uşak\'ta Protesto Edildi

Uşak'ta Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadınlara yönelik işlenen cinayetleri protesto etti.

26.03.2014 14:49  Güncelleme: 14:57

Uşak'ta Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadınlara yönelik işlenen cinayetleri protesto etti.

Uşak'ta, 3 ay önce evlenmekten vazgeçen sözlüsünü öldürdüğü, annesini de yaraladığı iddiasıyla  bu gün yargılanmaya başlanan M.S.'nin duruşmasının ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri şehir meydanında basın açıklaması yaptı.

Platform sözcüsü Fatma Kurt, kadınlara yönelik şiddetin önüne geçilmesi için acil önlemler alınması gerektiğini söyledi. "Kadınlar, kadın olduğu için öldürülüyor" diyen Kurt, son aylarda bazı bölgelerde kadına yönelik şiddet olaylarının arttığını öne sürdü.

Yasal düzenlemelerin  kadına şiddetin önüne geçilmesi için gerekli olduğunu vurgulayan Kurt, "Kadınların eşit yurttaş oldukları kabul edilmeli ve kadınlar erkek şiddetinden korunmalı" dedi.

Kızımın öldüğünü bir ay sonra öğrendim

Uşak'ta üç ay önce evlenmekten vazgeçen sözlüsü tarafından öldürülen Ayşe Bulut'un annesi Döndü Bulut ise platform üyeleriyle birlikte açıklamaya katıldı.

Kızıyla birlikte pazarcılık yaptıkları, olay günü köyden minibüsleri ile döndüklerini, M.S.'nin bir otomobille yollarını kestiğini anlatan Döndü Bulut, "M.S. tüfekle arabaya ateş etmeye başladı. Kızım ve ben yaralandık, hastaneye kaldırıldık. Meğer kızım o gün ölmüş. Benim durumum ağır olduğu için bir ay tedavi gördüm. Kızımın öldüğünü benden bir ay sakladılar. Hastaneden çıkınca kızımın öldüğünü öğrendim. Biz bunu hak edecek ne yaptık. Gözümün önünde kızımı vurdular. Kızımın suçu sadece o kişiyle evlenmek istememesiydi" dedi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın Cinayetleri Uşak'ta Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement