Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu Sözcüsü Kav - - Son Dakika
Güncel

Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu Sözcüsü Kav -

Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu Sözcüsü Kav -

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri kadın cinayetleri nedeniyle yargılanan sanıklara "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası verilmesini istedi.

25.02.2014 16:22

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri kadın cinayetleri nedeniyle yargılanan sanıklara "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası verilmesini istedi.

Platform üyeleri Uşak'ta son iki yıl içinde öldürülen kadınların aileleriyle kent meydanında basın açıklaması yaptı.

Platform sözcüsü Gülsüm Kav, yaptığı açıklamada, kadınlara yönelik şiddet olaylarının artarak sürdüğünü iddia etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yasal düzenleme yapılması için TBMM'de adım atılmasını isteyen Kav, şiddet olaylarının yasal düzenleme ile azalacağını belirtti.

Erkek şiddetine son vermek için tüm yetkilileri göreve çağırdıklarını vurgulayan Kav, şöyle konuştu:

"Başka kadınların daha ölmemesi, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için bir an önce yasal düzenleme yapılmalı. Kadınlar kendi hayatlarını yön vermek istedikleri için öldürülüyorlar. Çağdaş ülkelerde bunu anlamak mümkün değil. Öldürülen kadınların yaşları giderek küçülüyor. Şiddet kadınların büyük bölümünü tehdit ediyor. Kadın cinayetleri nedeniyle yargılanan sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istiyoruz."

Uşak'ta geçen aylada öldürülen Hatice Karaca'nın kardeşi Aysel Uçar da ablasının ayaklarının üzerinde durmak istediği ve eski eşinin barışma teklifini kabul etmediği için öldürüldüğünü belirterek bu tür olayların önüne geçilmesini istedi.

Öldürülen Ayşe Bulut'un ağabeyi Harun Bulut ise kardeşinin kendisiyle evlenmek isteyen bir kişi tarafından gece yolu kesilerek öldürüldüğünü, sanığın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini dile getirdi

Açıklamaya Uşak'ta son iki yılda çeşitli nedenlerle öldürülen kadınlar Sevim Gündoğdu, Ayşe Bulut, Hatice Palta, Hatice Karaca ve Nermin Şen'in yakınları da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu Sözcüsü Kav - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement