Kadın Kasaplar Erkeklere Taş Çıkardı...(Özel Haber) - Son Dakika
Güncel

Kadın Kasaplar Erkeklere Taş Çıkardı...(Özel Haber)

Kadın Kasaplar Erkeklere Taş Çıkardı...(Özel Haber)

Bursa'da Kurban Bayramı'na, erkeklere taş çıkartan kadın kasaplar damgasını vurdu.

15.10.2013 12:30

Bursa'da Kurban Bayramı'na, erkeklere taş çıkartan kadın kasaplar damgasını vurdu.

Bayram namazını kılan vatandaşlar, kurbanlarını kesmek için pazar yeri ve yeşilliklere akın etti. Soğanlı Mahallesi'ndeki yeşil alanlar kurbanın kesmeye çalışan insanlarla doldu. Erkeklerin kestiği hayvanların yüzülmesine kadınlar da yardım etti. Eline bıçağı alan bayanlar eşlerine taş çıkardı.

İki çocuk annesi Ayşe Altın (40) kasaplık yapan eşine her bayram yardım ettiğini belirterek "4 saat içinde 20 ayrı küçükbaş hayvan kestik. Hayvan derilerini yüzmeyi kasap olan eşim Ahmet Altın'dan öğrendim" dedi. Hayvanını kadın kasaba kestirmek istediğini söyleyen bir vatandaş ise, "Sabahtan beri onu seyrediyorum. Erkeklerden daha iyi yüzüyor" dedi.

ERKEK TUTTU, KARISI YÜZDÜ

Bu arada İsmail Tayyar ise kestiği hayvanının bacağını tutması eşi Fatma Tayyar'ın ise derisini yüzmesi renkli görüntüler oluşturdu. İsmail Tayyar, karısının daha dikkatli olduğu için yüzmeyi onun yaptığını anlattı.

Öte yandan bir ağaç dibinde hayvanlarını kesen Emin ve Fatma Çetin çifti de ilginç görüntüler oluşturdu. Soluklanmak için ara veren Emin Çetin, elinde bıçakla deri yüzmeye devam eden karısının başında beklerken görüntülendi. Çocukluktan beri hayvancılıkla uğraştıklarını ve Erzurumlu olduğunu söyleyen Fatma Çetin, yaylalarda büyüdüğü için hayvan kesimi ve yüzme işine aşina olduğunu belirtti. Eşi Emin Keskin ise, hayatın müşterek olduğunu hatırlattı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadın Kasaplar Erkeklere Taş Çıkardı...(Özel Haber) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement