Kadına Şiddete Karşı Mücadele Yöntemleri Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Kadına Şiddete Karşı Mücadele Yöntemleri Tartışıldı

Kadına Şiddete Karşı Mücadele Yöntemleri Tartışıldı

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Sibel Özbudak, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 6284 Sayılı Yasa ve Uygulama" başlıklı bir bildiri sundu.

27.11.2013 14:22

Kadına Şiddete Hayır

Bursa Valiliği Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü, Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu ve Bursa Kadın Kuruluşları Birliği tarafından "25 Kasım Dünya Kadına Şiddete Hayır Günü" çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, kadına şiddete karşı mücadele yöntemleri, yasal düzenlemeler ve uygulamaları tartışıldı.

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Sibel Özbudak, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 6284 Sayılı Yasa ve Uygulama" başlıklı bir bildiri sundu. Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul'un da katıldığı toplantıda konuşan Av. Özbudak, kadına yönelik şiddetin bir insan hakları ihlali olduğunu vurgulayarak, "Şiddet, eşit olmayan güç ilişkisinden kaynaklanan toplumsal bir sorundur, bir halk sağlığı sorunudur. Kadınların eğitimde ve istihdamda eşit hakları kullanma fırsatına sahip olmaması, ekonomik bağımsızlığının olmaması, karar alma süreçlerinde yer almaması, kadınların şiddete karşı zayıf ve korunmasız kalmasına ve şiddete katlanmasına yol açıyor" dedi. Özbudak, şiddetin önlenmesinde koruyucu önlem olması bakımından kısa vadede "yasayı uygulayacak olan kamu kurumu, yargı ve diğer ilgililere yönelik eğitim seminerleri düzenlenmesi ve yasanın amaca uygun uygulanması" gerektiğini kaydederken, uzun vadede ise "toplumsal cinsiyet eşitliği" düşüncesini güçlendirecek eğitim çalışmaları yapılmasını önerdi.

İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen de "İslam Dinine Göre Aile İçi İletişim" başlıklı bildirisinde, İslam'ın kadına şiddetin referansı olamayacağının altını çizdi.

NİLÜFER KADIN KOROSU SAHNEDE

Nilüfer Kadın Korosu Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantının ardından mini konser verdi. Koro, Şef Dr. Aysel Gürel'in sözlerini yazıp hicaz makamında bestelediği "Kadına Şiddet Olmasın" marşı ile Türk sanat müziği ve Türk halk müziğinin sevilen eserlerinden örnekler seslendirdi.

GENÇLERE ALKIŞ YAĞDI

Özel İpekiş Eğitim Okulu Korosu da toplantıya şarkılarla renk kattı. İlahiler söyleyen koro, sema gösterisinin ardından "Hayat Bayram Olsa" şarkısıyla büyük alkış topladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadına Şiddete Karşı Mücadele Yöntemleri Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement