KADINDER'den Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Ziyaret - Son Dakika
Güncel

KADINDER'den Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Ziyaret

KADINDER\'den Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Ziyaret

KADIN-DER Iğdır Çevre ve Şehircili İl Müdürü Banu Aslan Can'ı makamında ziyaret ettiler.

09.10.2012 09:16

Anadolu Kadınlar Derneği (KADIN-DER) Iğdır Çevre ve Şehircili İl Müdürü Banu Aslan Can'ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette ki konuşmasında KADIN-DER Başkanı Gülay Aras, amaçlarının kentteki il müdürlüğünün çevre ile ilgili çalışma ve projelerine destek vermek ve bununla ilgili dernek olarak bu kapsamda Iğdır Çevre ve Şehircili İl Müdürlüğü ile ortak çalışma yürütmek olduğunun söyledi.

Aras, "Şehrimizde yaşayan kadınları çevre bilinci konusunda ortak panellere düzenlemek, çevre temizliğine daha da duyarlı bir toplum bilincini geliştirmek amacındayız. Çünkü bilinçli kadının bilinçli toplum demektir. Bir çocuğuna ilk terbiye anne tarafından verildiği aşikardır. Bu nedenle çevre bilinci olan kadının yetiştireceği çocuğunda çevre bilinci ile büyüyeceğini inanıyoruz" dedi.

İl Çevre ve Şehircili İl Müdürü Banu Aslan Can'ı ise özellikle kadınların çevre konusunda öncülük etmesi bizim içinde memnuniyet verici olduğunu belirterek,

" Iğdır'da özellikle şehrin kenar semtlerinde çevre kirliliği ile ilgili problemlerle daha fazla karşılaşılmaktayız. Buralar kış aylarında kontrolsüz yakıtların yakılması hava sirkülasyonun hızının çok düşük olması şehrimizin havasının daha kirletmektedir. Çevre bilincine sahip olmayan bir birey, yaşadığı dünyayı kendisinden sonra başkalarının da kullanacağını idrak edemez. Halbuki çevre, bize geçmişten kalan bir miras değil; korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir.

Çevreyi temiz tutmanın yolu ise eğitimli, çevreye duyarlı bireylerle sağlanabilir. Bu kapsamda sizin gibi sivil toplumların bu meselelere el atması ile, toplumun tüm kesimlerini özellikle çocuk, genç ve kadınları, çevre konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve çeşitli etkinlikler ile bireylerde çevre bilinci ve kültürünün oluşturulması sağlamada büyük yarar sağlayacağı inancındayım. Bundan sonraki derneğinizin yapacağı çalışmalarında başarılar dilerim" şeklinde konuştu.

Ziyarette Dernek Başkanı Aras, İl Müdürü Aslan Can'a derneğin faaliyetleri ve kuruluş amaçları içerikli klasör takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KADINDER'den Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement