Kadir Kara, Engelli Dernek ve Üyeleri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Kadir Kara, Engelli Dernek ve Üyeleri ile Bir Araya Geldi

Kadir Kara, Engelli Dernek ve Üyeleri ile Bir Araya Geldi

Kadir Kara, Osmaniye'deki engelli dernek yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi.

24.03.2014 14:25

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye Belediye Başkan Adayı Kadir Kara, Osmaniye'deki engelli dernek yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi. İkindi saatlerinde Köşk Düğün Salonunda düzenlenen bir çay organizasyonunda engellilerle bir araya gelen MHP Adayı Kadir Kara, geçen 5 yıllık süre içerisinde engelli vatandaşlar için bazı çalışmalar yaptıklarını ancak yapılan çalışmaların hiçbir zaman yeterli olmayacağını söyledi.

Geçen 5 yıllık süre içerisinde engelli dernek yöneticileri ve üyeleri ile defalarca bir araya geldiğini ifade eden Kadir Kara, Allah nasip ederse ikinci 5 yıllık süre içerisinde yine birlikte olacaklarını söyledi.

Bu dönemde hizmete giren engelli taksi uygulamasının büyük yarar sağladığına da değinen Kara, önümüzdeki dönem için engelli taksi sayısını arttıracaklarını söyledi. Ayrıca araçta engellilere yardımcı olabilmesi için refakatçı hostes uygulamasına da geçileceğini kaydetti.

Başkan Kadir Kara, önümüzdeki dönem Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP)'den alınan 450 bin TL değerindeki hibe desteği ile engelli vatandaşların önündeki fiziki engelleri kaldıracaklarını söyledi. Başkan Kara, "Alınacak hibe desteği ile 3 bin 750 metre engelli yaya kaldırımı, 15 adet ışıklı ve ışıksız yaya geçidi, 35 adet engelliler için kent mobilyaları, 280 metre kare engelli çocuk oyun alanı, 4 bin 882 metre kare engelliler için park, 1 adet engellilerin için uyarlanmış kavşak düzenlemesi, kamu binalarında görme engellilere yönelik 500 metre hissedilebilir yürüme yüzeyi işaret uygulaması yapılacak" dedi.

MHP Adayı Kadir Kara, "Sizler için oluşturacağımız Bilgi Bankası ile yaşamlarınızın her alanında sizlerin yanında, bir adım ötenizde olacağız. Bu bilgi bankası ile ihtiyaçlarınızı gidereceğiz, gerekiyorsa evde bakımlarınızı yapacağız, iş olanakları sunmaya çalışacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Engelli dernekleri başkan ve yöneticileri daha sonra söz alarak engellilere yönelik yapılan tüm hizmetlerden dolayı Başkan Kadir Kara'ya teşekkür ettiler. Ancak daha çok eksikliklerinin olduğunu ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadir Kara, Engelli Dernek ve Üyeleri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement