Mardin'in Kadrolu Eşekleri Bayramda da Mesaide - Son Dakika
Güncel

Mardin'in Kadrolu Eşekleri Bayramda da Mesaide

Mardin\'in Kadrolu Eşekleri Bayramda da Mesaide

Mardin'de sokakların dar ve merdivenli olması nedeniyle, çöplerin toplanmasında kullanılan kadrolu eşekler bayramda da çalışıyor.

15.10.2013 11:24  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye temizlik görevlileri nezaretinde, kapı önüne konulan çöplerin toplanması işinde kullanılan yaklaşık 60 eşek, kenti ziyaret edecek misafirlerine temiz bir ortam sunulmasına yardımcı oluyor.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada bayram dolayısıyla yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında alt yapı, üstyapı ve restorasyon çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi.

MARDİN MİSAFİRLERİNE HAZIRLANIYOR

Aciliyet gerektiren yerlerde çalışmaların yoğunluk kazandığını kaydeden Ayanoğlu, "Öyle tahmin ediyoruz ki bayramda yurt içi ve yurt dışından konuklarımız olacak. Konukları iyi bir şekilde ağırlamak ve tarihi şehrimizin lezzetini, mutluğunu tattırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Ayanoğlu, SİT alanındaki sokaklarda ve araçların giremediği mahallelerde çöplerin, sırtlarına kovalar bağlanan merkepler yardımıyla toplandığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Şehrimizin hala merkep sırtında temizliğini yapıyoruz. 60'a yakın merkebimiz ve 300 temizlik elemanımızla gece gündüz şehri temizliyoruz. Temizlik görevlisi arkadaşlarımız o konuda hassasiyetle çalışıyor. Kadirşinas Mardinli hemşerilerimizden özellikle belli saatlerde çöplerini temizlik elemanlarına vermelerini rica ediyorum. Kurban Bayramı dolayısıyla yoğun bir ziyaretçimiz olacak. Hemşehrilerimiz temizlik görevlilerimizin geçiş saatlerine uygun olarak çöplerini verirlerse işlerimizi daha da kolaylaştırılacaklar."

Belediye'nin Temizlik Amiri Murat Şen ise bayram boyunca temizlik çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

DAR SOKAKLARA MERDİVENLE ÇIKILIYOR

Binlerce yıllık tarihi kimliğe sahip ve yöreye özgü taş yapılı evlerden oluşan Mardin'in yamaçta kurulu 25 mahallesinin dar sokaklarından sadece merdivenlerle çıkılabiliyor. SİT alanında bulunan bu mahallelerin çöpleri ise yıllardır günün ilk ışıklarında eşekler yardımıyla toplanıyor. Sabahın erken saatlerinde yemleri verilen ve semerleri vurulan eşekler, Mardin Belediyesi temizlik görevlileri nezaretinde, kapı önüne konulan çöplerin toplanması işinde kullanılıyor.

BELEDİYE KADROSUNDALAR

Belediyenin temizlik işleri biriminde kadrolu çalıştırılan merkeplerin bakımıyla 4 belediye personeli ve veteriner ilgileniyor. Günde 8 saat çalışan merkepler, öğle vakitlerinde en az 4 saat dinlendiriliyor. Çalışan 50 merkebin yanısıra 10 merkep de yedekte bekletiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'in Kadrolu Eşekleri Bayramda da Mesaide - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement