Unutulmaya yüz tutan kaftanlar, sinema ve dizi sektöründe tarihi yapımların ön plana çıkmasıyla yeniden hayat buldu.
Fetih 1453, Muhteşem Yüzyıl, Son Osmanlı Kıyam, Osmanlı Tokadı ve En Uzun Yüzyıl gibi yapımlarla popüler kültürde kendine yeniden yer bulan Osmanlı dönemi, moda sektörüne de hareket getirdi. Eskiden sadece düğünlerde akla gelen kaftana, diziler sayesinde rağbet arttı. Osmanlı devrini yansıtan kostümlerin satışı zirve yaptı.
Bursa'da Nalbantoğlu Çarşısı'nda kaftan imal eden Adem Güneş, "Tarihi filmlere paralel olarak bizim sektörümüzde canlanma oldu. Dizilerden görüp kaftan almaya gelen birçok müşterimiz var. Bu durumdan son derece memnunuz. Perakende olmasa da toptan satışlarımızda kayda değer bir artış var. Ayda, takriben 250-300'e yakın kaftan satıyoruz. Kalıplar ve tasarımlar tamamen kendime ait. Motif ve nakışları evde dikiyoruz. Zaman zaman, gerek araştırmalarımız neticesinde gerekse müşterimizden gelen talep doğrultusunda modellerimizi biraz daha modernize ederek sentez çalışmalar da üretiyoruz. Kumaş temininde ise, tekstil merkezi Bursa'da ikamet ettiğimizden dolayı lojistik manasında herhangi bir sıkıntımız yok. Teslimatlarımızı en kısa sürede müşterilerimizin eline ulaştırıyoruz" dedi.
Dizikolik ev hanımlarının yanı sıra, erkeklerden de kaftanlara rağbetin arttığını anlatan Güneş, "Eskiden ağırlıklı olarak hanımlar düğünler için kaftan diktirirdi. Son zamanlarda düğünlerde damatlardan da sipariş alıyoruz. Hele çocuk kaftanı satışlarında ciddi bir artış söz konusu. Sünnet çocukları padişah kostümlerine büyük rağbet gösteriyor" diye konuştu.
Kaftanların fiyatları yetişkinler için 150 ila bin 500 lira, çocuklar içinse 150 ila bin lira arasında değişiyor. - BURSA
Son Dakika › Güncel › Kaftan Satışında Patlama - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?