Kagider'deN 9 Aday Adayı Üyesine Destek - Son Dakika
Güncel

Kagider'deN 9 Aday Adayı Üyesine Destek

Kagider\'deN 9 Aday Adayı Üyesine Destek

KAGİDER 9 Üyesinin Seçimlerde Aday Adayı Olmasını İş Hayatı İle Politikanın Ne Denli İç İçe Olduğunu Gösterdiğini Vurguladı

01.04.2011 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan, 6 üyesinin AK Parti'den ve 3 üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi'nden toplam 9 üyesinin aday adayı olmasının kadınlar ve üyeleri adına gurur kaynağı olduğunu belirtti. Dr. Türktan ayrıca, siyasi parti başkanlarına mektup ileterek Kadınların Siyasete katılımının ve üyelerinin listelerdeki yerinin öneminin altını çizdiklerini belirtti.

KAGİDER üyesi 9 kadın girişimcinin 6'sı AK Parti ve 3'ü Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday adaylıklarını açıkladı. KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, KAGİDER'in kadınların ekonomik yaşamda etkin rol almasının yanı sıra siyasi yaşama da aktif katılımını savunduğunu belirterek, "Genel seçimlerde farklı partilerden aday adayı olan üyelerimize söylemlerimizle destekçi olacağız ve tüm kadın aday adaylarına önlerindeki zorlu süreçte başarılar diliyoruz" dedi.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, KAGİDER'in, kuruluşundan bu yana geçen dokuz yıllık sürede Türkiye'de sivil toplum alanında önemli hizmetler sunan aktörlerden biri haline geldiğini vurgulayan Türktan şöyle devam etti:

"KAGİDER'le güçlenen ve KAGİDER'e güç veren 9 üyemiz ülke siyasetinde söz ve çözüm üretmek üzere parlamentoda aktif siyaset yapmaya talip olmuşlardır.

Kadın güçlenmesine duyarlı, kadın dayanışması fikrine yürekten inanan KAGİDER'li kadınların parlamentodan ülkeye yansıyacak değişim ve dönüşümde önemli roller oynayacaklarına inanıyoruz" dedi.

Türktan, farklı siyasi partilerden ve farklı bölgelerden aday adaylıklarını açıklayan KAGİDER üyelerinin, isimlerini ve adaylık bilgilerini şöyle sıraladı:

Aysel Yükselener, Ak Parti Kütahya,

Fatoş Kayacan Hataylı CHP Hatay,

Gülseren Onanç CHP İstanbul 2. Bölge,

Kevser Selda Tandoğan Demirel Ak Parti Adıyaman,

Meltem Gürler Ak Parti İstanbul 2. Bölge,

Mihrimah Belma Satır, Ak Parti İstanbul 1. Bölge,

Mine Vargı, Ak Parti İstanbul 1. Bölge,

Sunay Karamık Ak Parti Adana,

Yasemin Yılmaz CHP Adana.

Türktan kadın girişimcilerin sayısını artırmak, kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi yaşama aktif katılımlarını desteklemek, kadınları hayatın her alanında daha görünür ve güçlü kılmak için çalışan KAGİDER'in tüm milletvekili aday adayı üyelerini gönülden desteklediğini ve bu desteği belirten mektuplarını da siyasi partilerin başkanlarına gönderildiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kagider'deN 9 Aday Adayı Üyesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement