Kağıthane'de Ramazan Sohbetleri - Son Dakika
Güncel

Kağıthane'de Ramazan Sohbetleri

Kağıthane\'de Ramazan Sohbetleri

Kağıthane’de, “Allah Sevgisi ve İslam’da Aile” konulu söyleşide vatandaşlara hitap eden Prof.Dr. Necmettin Nursaçan, "Aile, milletin temelidir.

30.06.2014 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane'de, "Allah Sevgisi ve İslam'da Aile" konulu söyleşide vatandaşlara hitap eden Prof.Dr. Necmettin Nursaçan, "Aile, milletin temelidir. Aile sağlamsa millette sağlamdır" dedi.

Kağıthane Belediyesi'nin Hasbahçe Ramazan Etkinliklerinde Kağıthanelilerle buluşan Prof.Dr. Necmettin Nursaçan, söyleşide kadın ve erkeğin görevleri, ailedeki sevgi ve saygının önemini anlattı. Nursaçan, konuşmasında, "Peygamber Efendimiz cennet bahçelerine uğrayınca faydalanın diye buyurmuştur. Cennet bahçesi Allah'ın ayetlerinin okunduğu anlatıldığı yerlerdir. Hasbahçe bugün cennet bahçesi oldu" dedi.

Toplumların temel ihtiyacının Allah sevgisi olduğunu söyleyen Nursaçan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Allah sevgisi, Allah bilgisine ihtiyaç var. Kişi doğduğu an değil, Allah'ı sevdiği an doğmuş olur. Seven kişi; sevdiğini anar, sevdiğinin isteklerini yerine getirir hatta sevgisinden ağlar. Allah'ı seven Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerimi okumak isteğiyle dolar taşar."

Ailenin toplum için önemine değinen Prof.Dr. Necmettin Nursaçan, "Aile milletin temelidir. Aile sağlamsa millette sağlamdır" dedi. Ailenin sevgi, saygı ve sadakat temellerinde kurulduğunu ifade eden Nursaçan, sabretmenin eşler arasındaki önemine değindi.

Nursaçan, yıkılmak üzere olan bir yuvayı kurtaranların büyük sevap kazandıklarını ifade ederken, İslam'da kendisine hayır duası edecek evlat yetiştirenlerin amel defterinin kapanmayacağını söyledi.

Çocuğun özellikle annesinden etkilendiğini belirten Nursaçan, annenin aile içinde önemli bir yere sahip olduğunu anlattı. Ailelerin çocuklarını yetiştirirken dikkatli olması gerektiğini belirten Prof.Dr. Nursaçan, "Gençlerimizin karınlarını doyurmakla onlara sahip çıkmış olmuyoruz, onların ahlaklarına da gereken önemi vermeliyiz" dedi.

Çocuğun ilk terbiyesini annesini örnek alarak aldığını ifade eden Nursaçan, "Bir anne her sabah Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerimi okuyorsa, annesini gören çocuk bundan etkilenecektir" diyerek peygamber sevgisi üzerine de bilgi aktardı. İslamiyet öncesi ve sonrası kadının toplumdaki yerini anlatan Nursaçan, ailede annenin önemine değindi.

Söyleşi sonunda Nursaçan'a lale figürlü plaket hediye eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Sizler adına değerli hocamıza Kağıthane'nin sembolü lale figürlü bir plaket takdim ettik. Bizleri unutmasın, dualarında Kağıthane bulunsun. Çok değerli hocamıza ve bu güzel söyleşiyi dinleyen Kağıthanelilere teşekkür ediyoruz" dedi. Kılıç, Hasbahçe'yi dolduran vatandaşlara 'İyi sahurlar, hayırlı Ramazanlar' dileğinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kağıthane'de Ramazan Sohbetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement