Kanatlarından Yaralı Pelikan ve Turna Koruma Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Kanatlarından Yaralı Pelikan ve Turna Koruma Altına Alındı

Kanatlarından Yaralı Pelikan ve Turna Koruma Altına Alındı

YABAN kuşlarının göç güzergahı üzerinde olan Sakarya'da, hastalanan pelikan ve turna yaban hayvanlarına yem olmadan son anda kurtarılarak koruma altına alındı.

19.10.2015 16:46

YABAN kuşlarının göç güzergahı üzerinde olan Sakarya'da, hastalanan pelikan ve turna yaban hayvanlarına yem olmadan son anda kurtarılarak koruma altına alındı.

Hendek İlçesi'ndeki Dikmen Yaylası'nda devriye gezen Hendek Orman İşletmesi görevlileri yaylada uçamayan turna görünce alarak veteriner kliniğine getirdi. Burada muayene edilen turna, kanatlarından yaralı olduğu belirlenince İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne gönderildi. Sapanca Gölü'nde ise, iki günden bu yana bir pelikanın aynı noktada yüzmekte olduğunu görenler onun yaralı olmasından şüphelenerek durumu Orman ve Su işleri ekiplerine bildirdi. Görevliler suya girerek çıkardıkları pelikanın da kanatlarından yaralı olduğunu tesbit etti. Pelikan da İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne teslim edildi.

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız Sakarya'nın yaban kuşlarının göç güzergahlarında olması nedeniyle güneye göç eden yaban kuşlarından bazılarının bu göç sırasında hastalandıklarını  turna ve pelikanın yaban hayvanlarına yem olmadan bulunmasının şans olduğunu, her ikisinin bir iki hafta içinde uçabilecek hale geleceklerini söyledi. - Adapazarısakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanatlarından Yaralı Pelikan ve Turna Koruma Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement