Kara Üniversite Yolundaki Çalışmaları Denetledi - Son Dakika
Güncel

Kara Üniversite Yolundaki Çalışmaları Denetledi

Kara Üniversite Yolundaki Çalışmaları Denetledi

OKÜ şehir merkezine bağlayan yol; kaldırımıyla, orta refüjüyle, kaliteli asfalt dökümü ile otoban standartlarında bir bulvar haline getiriliyor.

28.08.2012 11:02

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini (OKÜ) şehir merkezine bağlayan yol; kaldırımıyla, orta refüjüyle, kaliteli asfalt dökümü ile otoban standartlarında bir bulvar haline getiriliyor. Osmaniye Belediyesi, OKÜ önünden geçen bin 500 metre uzunluğundaki alanda bölünmüş yol yapım çalışmalarını tamamladı. Başkan Kadir Kara, çalışma yapılan alanda incelemeler yaparak eksikleri yerinde tespit ederek, biran önce tamamlanması için talimatlar verdi.

Başkan Kara, teknik ekibi ile birlikte üniversite yolunda incelemeler yaptı. Bin 500 metre uzunluğundaki yolda ilk olarak yol genişletme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Kadir Kara, ardından orta refüjle bu alanı bölünmüş yol şekline getirdiklerini söyledi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI YOLUN YAPIMINI UZATTI

Üniversite yolundaki çalışmaların uzun sürdü şeklindeki eleştirilere katıldığını söyleyen Başkan Kadir Kara, bu bölgede önemli altyapı çalışmaları yaptıklarını dile getirdi. Bu yüzden çalışmaların uzadığını ve ayrıca projeye bir de kavşak çalışması eklediklerini ifade etti.

DEDE KORKUT HEYKELİ

Yeni yapılan bölünmüş yol üzerinde Alper Akınoğlu Caddesi ile kesişen noktada yeni bir kavşak oluşturduklarını söyleyen Başkan Kadir Kara, "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin ismine yakışır bir şekilde bu kavşağın ortasına Dede Korkut Heykeli koyacağız." dedi.

MODERN ASFALTLAMA VE KALDIRIM ÇALIŞMASI

Orta refüjlü bölünmüş yol çalışmasında asfaltlama ve kaldırım çalışmalarında modern sistemler kullanıldığı belirtildi. Yol boyunca dökülen asfaltın uzun yıllar dayanabilecek vasıfta olduğu, kaldırım çalışmalarında ise 6700 metre kare karo wash beton kullanılarak yapıldığı ifade edildi.

KARA; "BU YOL OSMANİYE'NİN DIŞARIYA AÇILAN KAPISI KONUMUNDADIR"

Bu yolun Osmaniye'nin dışarıya açılan bir kapısı konumunda olduğunu dile getiren Başkan Kadir Kara; "Osmaniye Korkut Ata Üniversitemiz her geçen gün gelişiyor ve gelişmeye devam ediyor. Öğrenci sayısı artıyor. Bu yolu başka illerden gelen çok sayıda öğrencimiz kullanıyor. Burası bu yüzden ilimizin dışarıya açılan bir kapısı konumundadır. Ayrıca bu bölgede hızla artan nüfusu da göz önüne alarak burada bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Bu yol daha önce tek şeritli küçük bir yoldu. Şimdi ise burası gelişi ve gidişi olan, kaldırımıyla, yol kalitesiyle, refüjüyle modern şehirciliğin getirdiği standartlarda bir bulvar haline geldi. Birde kavşak çalışması yaptık. Bu kavşağa üniversitemizin ismi işle özdeşleşen Korkut Ata'nın heykelini koyacağız." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kara Üniversite Yolundaki Çalışmaları Denetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement