Karaciğerini Babasıyla Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Karaciğerini Babasıyla Paylaştı

Karaciğerini Babasıyla Paylaştı

Bursa'da yaşayan ve 9 yıldır siroz tedavisi gören Osman Koç, karaciğerini kendisiyle paylaşan kızı 31 yaşındaki Medine Koç sayesinde 58 yaşından sonra ikinci hayata başladı.

23.02.2012 12:16  Güncelleme: 12:50

Bursa'da yaşayan ve 9 yıldır siroz tedavisi gören Osman Koç, karaciğerini kendisiyle paylaşan kızı 31 yaşındaki Medine Koç sayesinde 58 yaşından sonra ikinci hayata başladı. Ameliyat sonrası babasının elini tutarak geçmiş olsun diyen Medine Koç, "O bana can, ben ise karaciğerimle kendisine yeni bir hayat verdim. Çok mutluyum." dedi.

Bursa'da yaşayan siroz hastası olan işçi emeklisi Osman Koç, geçtiğimiz hafta Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Karaciğer Nakil Ünitesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ile karaciğerinin bir parçasını kendisine veren kızı Medine Koç sayesinde hayata tutundu. Ameliyat sonrası babasına gidip elini tutarak "Geçmiş olsun" diyen Medine Koç, 9 yıldır her gün karacier nakli için bağış bekleyen babasının, hastaneden sağlıklı bir şekilde tabucru olacağı günü sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Eşinden boşandıktan sonra babasının yanında yaşamaya başladığını belirten 3 çocuk annesi Medine Koç, "Onun ne kadar acı çektiğini yanında kaldığım süre içersinde bir kez daha anladım. Organ naklinde dokularımızın tuttuğunu öğrenince hemen karaciğerimi babamla paylaşmaya karar verdim. Kendiside bu kabul edince ameliyatı gerçekleştirdik. Şu anda sağlık durumumuz çok iyi. Babam bana can verdi, ben ise karaciğerimle ona yeni bir hayat verdim. Çok mutluyum." dedi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Tahsin Yakut, son bir yıldır organ transplantasyonu konusunda fakülte hastanesinde altyapıya özel önem verdiklerini söyledi. Bu yıl üçüncü kez karaciğer naklini gerçekleştirdiklerini açıklayan Doç. Dr. Yakut, "Canlıdan organ nakli kadar, kadavradan nakilde çok önemli. Vatandaşların bu koduna duyarlı olması, organ ile umut bekleyen binlerce hastayı sevindirecek" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaciğerini Babasıyla Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement