Karakolda Avukata Dayak İddiası - Son Dakika
Güncel

Karakolda Avukata Dayak İddiası

Karakolda Avukata Dayak İddiası

Şırnak Barosu avukatlarından Erdal Kunur'un polisler tarafından aracından indirilerek götürüldüğü karakolda tartaklandığı ileri sürüldü.

27.02.2012 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Barosu avukatlarından Erdal Kunur'un polisler tarafından aracından indirilerek götürüldüğü karakolda tartaklandığı ileri sürüldü. Şırnak Barosu'na bağlı bir grup avukat, adliye önünde yaptığı açıklama ile saldırıyı protesto ederken; güvenlik kamerasının avukat Erdal Kunur'un karakolda ayağından tekmelendiği anı görüntülediği belirtlldi.

Şırnak Barosu avuktalarından Erdal Kunur, iddiaya göre 23 Şubat günü gittiği Uludere İlçesi'nden dönüşte, kent girişinde aracı polis tarafından durdurulalarak karakola götürüldü. Kunur, karakolda polisler tarafından tartaklandığını ve hakaretlere maruz kaldığını öne sürdü. Şırnak Barosu avukatları Kunur'un karakolda tartaklanmasını adliye önünde basın açıklamasıyla kınadı.

Şırnak Barosu Başkan Yardımcısı Ali Bayram, çok karanlık dönemler olan darbe dönemleri ve 90'lı yıllarda dahi avukatlara yönelik bu tarz saldırılar gerçekleşmediğini belirterek, menfur olayı kınadıklarını söyledi. Avukatlık mesleğinin, hukukun üstünlüğünün teminatı olan bağımsız yargının vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade eden Bayram, şöyle dedi:

"Avukata tanınan bu dokunulmazlıkların en önemli sebeplerinden bir tanesi de avukatın icra ettiği mesleğinden dolayı vakıf olduğu sır saklama yükümlülüğünden kaynaklanmaktadır. Biz avukatların icra ettiğimiz mesleğin onur ve vakarına halel gelmediği, mesleğimizin doğal yapısı gereği kolluk güçleri ve yargı erki karşısında bağımsızlığımıza dokunulmadığı sürece yeni imtiyazlar peşinde değiliz. Ancak mesleğimizin saygınlığının korunması için hiçbir surette taviz vermeyeceğimizin de bilinmesi gerekmektedir. Bu menfur saldırı yalnız meslektaşımıza değil, tüm avukatlara yapılmış bir saldırıdır. Tekmelenen sadece meslektaşımız değil, bağımsız yargı da bu surette yerlerde sürüklenmiştir. Yapılan saldırı meslektaşımız özelinde avukatlık mesleğinde ve giderek bağımsız yargıya güdülen kinin ve nefretin bir ifadesi olmuştur. Temel hak ve özgürlükler alanında tüm dünyada gelişen hak arama bilincinin ülkemizde yansıma bulmasını istemeyen polis devlet anlayışının bir tezahürü olarak gerçekleşen bu saldırının geçiştirilebilir bir tarafı bulunmamaktadır."

TEKMELEME KAMERADA

Açıklamanın ardından avukat Erdal Kunur'un özel aracından indirilmesi ve karakol içerisinde polis tarafından tekmelenmesi ile ilgili güvenlik kamerası görüntülerini basın mensuplarına dağıttı. Görüntülerde karakolda görevli ve resmi kıyafetli polis memurun Kunur'un ayağını tekmelediği, bazı polislerin de avukatı sıkıştırdığı belirtildi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karakolda Avukata Dayak İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement