Karaman Belediyesi'nden 10 Bin Kişiye 'Yunus Emre' Yemeği - Son Dakika
Güncel

Karaman Belediyesi'nden 10 Bin Kişiye 'Yunus Emre' Yemeği

Karaman Belediyesi\'nden 10 Bin Kişiye \'Yunus Emre\' Yemeği

Karaman'da bu yıl düzenlenen 736'ncı Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma törenleri kapsamında 'Yunus Emre Lokması' adı altında 10 bin kişiye yemek dağıtıldı.

12.05.2013 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da bu yıl düzenlenen 736'ncı Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma törenleri kapsamında 'Yunus Emre Lokması' adı altında 10 bin kişiye yemek dağıtıldı.

Karaman Belediyesi tarafından dev kazanlarda hazırlanan yemek, Yunus Emre Camisi ve Türbesi arkasındaki parkta dağıtıldı. Yöresel yemeklerden üzümlü pilav, kavurma, bamya, irmik tatlısı ve zerdeden oluşan menü belediye personeli ve gönüllü çalışanlar tarafından davetlilere dağıtıldı. Yemek ikramına Karaman Valisi Murat Koca, Ak Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, protokol üyeleri de katıldı. 10 bin kişilik yemek ikramı yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, şunları söyledi:

"Türk Dil Bayramı'nı kutladığımız bu haftada, 'Yunus Emre Lokması' adı altında ikramlarımızı sunuyoruz. Hz. Yunus, bu gönül ikliminin hizmetkarıdır ve bizler onun yürüdüğü yolda yolcu olmanın gayretindeyiz. Dilek ve duamız, onun dile getirdiği sevgi, saygı, hoşgörünün tüm gönülleri kuşatmasıdır. Bu sofrayı bu dilekle kurduk. Halkımızın ilgi ve alakası bizleri mutlu ediyor. Halkımıza 'Yunus Emre Lokması' afiyet, şeker olsun."

Karaman Belediyesi, Türk Dil Bayramı kutlamaları kapsamındaki konserleri Hatay Reyhanlı'da meydana gelen patlamadan dolayı iptal ettiğini açıkladı. - Karaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaman Belediyesi'nden 10 Bin Kişiye 'Yunus Emre' Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement