"Kardeşliğimizi Kimse Bozamayacak" - Son Dakika
Güncel

"Kardeşliğimizi Kimse Bozamayacak"

"Kardeşliğimizi Kimse Bozamayacak"

Başeğmez: ''Bu coğrafyanın türkülerini söylemeliyiz.''

26.03.2012 10:04

Partisinin strateji toplantısına katılmak üzere Bursa'ya gelen Başeğmez Anadolu coğrafyasının büyük bir medeniyete ev sahipliği yaptığını söyleyerek "kardeşliğimizi kimse bozamayacak" dedi.

Nevruz'da yaşananlara dikkat çeken Has Parti Genel Başkan Başdanışmanı Mukadder Başeğmez, toplumsal barışın ancak kucaklaşmayla gerçekleşebileceğini söyleyerek "Bin yıldır kardeşçe yaşayan, birlikte istiklal mücadelesini veren Anadolu halkları arasına bu fitneleri kim soktu?" diye sordu. Anadolu halkları olarak birbirimizi sevmekten başka çaremiz olmadığını anlatan Başeğmez "Barışı tesis etmedikçe huzur bulamayız. Bunun için de, bu coğrafyanın türkülerini söylemeliyiz. Bizi 'biz' yapan değerlere sarılmalıyız" dedi.

Başeğmez yaptığı konuşmada iktidar ve muhalefet partilerine de seslenerek "Grup toplantılarında siyaset konuşmuyor, birbirinize hakaret ediyorsunuz. Sonuna kadar tahammül edebildiğimiz bir toplantınız kalmadı" dedi. Siyasetin üslubunun halkı da gerdiğini ifade eden Başeğmez ülkenin bir kamplaşmaya sürüklendiğini söyledi. Başeğmez konuşmasında yeni anayasadan bu yıl umudunun kalmadığını söyleyen Meclis Başkanı Çiçek'e atıfta bulunarak "Bizim öncelikli konumuz üsluptur. Ülkemiz; kin, öfke ve nefret ile yönetiliyor. İktidar da muhalefet de bu konuda fevkalade sorumsuzca hareket ediyor. Bu üslubu düzeltmedikçe, siyasi hesaplarla bu kamplaşma siyaseti sürdürüldükçe yeni bir anayasa yapmak olanaksızdır. Halk da Meclis de her geçen gün umudunu kaybediyor" diye konuştu. İktidarın bir güç zehirlenmesi yaşadığını iddia eden Başeğmez "Rövanşist tavırlarla hareket ediyorsunuz. Birbirinizden bir farkınız kalmıyor!" dedi.

"Anayasanız, isterse dünyanın en güzel anayasası olsun sevgiyi, merhameti tesis etmedikçe ancak betondan kuleler diker, fakat medeniyet kuramazsınız" diyen Başeğmez, hukuksuz, adaletsiz, merhametsiz ve güce dayalı bir dünya görüşünün hakim olduğunu ve bir litre petrolün bir litre kandan daha değerli hale geldiğini söyleyerek "sömürgeci anlayışı reddetmeli ve kendimiz olmalıyız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kardeşliğimizi Kimse Bozamayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement