Karesi, Muhtarları Osb'ye Götürdü - Son Dakika
Güncel

Karesi, Muhtarları Osb'ye Götürdü

Karesi, Muhtarları Osb\'ye Götürdü

Bosna-Hersek ziyareti öncesinde muhtarlarla birlikte Organize Sanayi Bölgesi'ni inceleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehrin büyümesi için üreten insanların sayısının fazla olması gerektiğinin altını çizerek, "Şehir, sanayi olduğunda büyür" dedi.

04.11.2014 11:31  Güncelleme: 11:35

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 25-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Bosna-Hersek ziyareti öncesinde ilçedeki 55 mahallenin muhtarıyla birlikte Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Yarış Kabin ve Eğinlioğlu Zincir Fabrikası ile Onet Çiftliği'nde incelemeler yaptı, Katı Atık Tesisleri'ni gezdi. Son teknolojilerin kullanıldığı tesisleri muhtarlarla birlikte gezen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehrin büyümesi için üreten insanların sayısının fazla olması gerektiğini vurgulayarak, "Şehir, sanayi olduğunda büyür. Burada üretilen ürünlerin hepsi yurtdışına satılıyor, bize döviz geliyor. Burası güçlü olursa, güçlü çalışırsa herkese yarar. Bu nedenle bu ve bunun gibi işletmeleri desteklememiz gerekiyor" dedi.

İLK DURAK SANAYİ ODASI

Saraybosna ziyaretine katılacak olan muhtarlar ilk olarak Balıkesir Sanayi Odası'nın konuğu oldu. Toplantıya ayrıca Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ömer Çalışkan da katıldı. 100'e yakın işletmenin faaliyet gösterdiği OSB'de 6 binin üzerinde kişinin çalıştığını söyleyen İsmail Uğur, sanayide tornacı, kaynakçı, elektrik teknisyeni gibi teknik eleman ihtiyacının fazla olduğunu vurgulayarak, "Bu anlamda mesleki ve teknik liseler büyük önem arz ediyor. Ayrıca aileler de çocuklarını iyi bir kaynakçı, iyi bir tornacı olması konusunda teşvik ederse, iş bulma konusunda önümüzdeki 5-10 yılda daha büyük avantaj elde etmiş olurlar" dedi.

TORBA YASAYI ANLATTILAR

Torba Yasa hakkında muhtarlara bilgiler veren Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Erol, yürürlüğe giren Torba Yasa'nın fenni muayene ve trafik cezası olan vatandaşlar için borç yapılandırması getirdiğini ifade etti. Yapılan düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yapabileceğini dile getiren Erol, "Sonradan pişman olmamak için borcunuz olup olmadığını sorgulayın ve 1 Aralık'a kadar başvurunuzu yapın" dedi. Torba Yasası'nın getirdiği yapılandırma kapsamında 11 bin 200 başvurunun olduğunu söyleyen SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, "Tüm çabalarımıza rağmen bilinçlendirme konusunda etkili olamadık. Muhtarlarımızın gelen vatandaşlara özellikle Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bilgilendirme yapması gerekiyor" dedi.

GSS KONUSUNDA BİLGİ VERDİ

BAĞKUR ve işveren borçları için son günün 31 Aralık olduğunu kaydeden Çalışkan, sosyal güvenliği olmayan vatandaşların zorunlu olarak 1 Ocak 2014'te yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını ifade etti. GSS kapsamına alınan vatandaşlardan bazılarının 4-5 bin liraya ulaşan borçlarının bulunduğunu söyleyen Ömer Çalışkan, vatandaşların 31 Mart 2015'e kadar mutlaka gelir testi için müracaatta bulunması gerektiğini belirterek, "Devlet bu uygulamadan ve alacaklarından vazgeçmiyor" dedi. Sanayi Odası'nda yapılan toplantının ardından Başkan Yücel Yılmaz ve muhtarlar Yarış Kabin'i ziyaret etti, çalışma ve üretim konularında Umut Yarış'tan bilgiler aldı.

DESTEKLEMEMİZ GEREKİYOR

Şehrin büyümesi için üreten insanların sayısının fazla olması gerektiğini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Burada üretilen ürünlerin hepsi yurtdışına satılıyor, bize döviz geliyor. Burası güçlü olursa, güçlü çalışırsa herkese yarar. Bu nedenle bu ve bunun gibi işletmeleri desteklememiz gerekiyor" açıklamasında bulundu. Yarış Kabin ile ilgili bilgi veren Umut Yarış, yıllık ortalama 70 bin adet kabin ürettiklerini, bu seneyi 42 bin 500 kabin ile kapatacaklarını ifade ederek, "2015 hedefimiz ise 50 bine ulaşmak" dedi.

ZİNCİR FABRİKASI'NDA İNCELEME

Yarış Kabin'deki incelemelerinin ardından Eğinlioğlu Zincir Fabrikası'na geçen muhtarlar ve Başkan Yılmaz, üretim tesislerini inceledi. Tesis hakkında bilgi veren Hasan Eğinlioğlu, Japonya, Malezya, Meksika, Amerika, Kanada gibi 45 ülkeye ürün sattıklarını ifade etti. Başkan Yılmaz ve muhtarlar Eğinlioğlu'nun ardından Onet Çiftliği'ni ziyaret ederek, üretimde modern teknolojileri kullanan çiftlik hakkında bilgiler aldı. Heyet, daha sonra Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni ziyaret etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karesi, Muhtarları Osb'ye Götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement