Kariyerin Yol Haritası - Son Dakika
Güncel

Kariyerin Yol Haritası

Kariyerin Yol Haritası

başlıklı söyleşi, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

13.03.2013 14:23

OMÜ Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu tarafından düzenlenen, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Hakten Yaşar Kılıç'ın davetli olarak katıldığı, "Kariyerin Yol Haritası"

başlıklı söyleşi, Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Endüstri Mühendisi Kılıç'ın mesleki deneyimlerini paylaştığı etkinlikte Kılıç, mezun olmadan ne gibi stratejiler izlediğini, neden bu sektörü seçtiğini, nasıl iş bulduğunu, iş hayatında nasıl yükseldiğini anlattı. "Swot Analizi"nin öneminden ve analizin kendi hayatına kattıklarından bahseden Kılıç, "Ben 4. sınıfta iken ilk dönem hocamızın aracılıyla her hafta bir gün farklı şirketlerde staj yapıyorduk. İkinci dönem belirli bir firmada çalışmaya başlamayı istiyordum. Bunu da hocamın aracılığıyla yapmak istiyordum. İdealist olduğumu ve ne yapmam gerektiğini sordum. Fakat asıl amacım, hocam bir şirketi arar ve ben de böylece bir işe girerim idi. Hocam bana öncelikle swot testi yapmam gerektiğini söyledi. Güçlü ve güçsüz yanlarımı, hedeflerimi, bu hedeflerime ulaşmak için neler yapmayı planladığımı yazmamı söyledi. Hocam bana o an iş bulamadı. Ama bana bir hayat dersi verdi. Ben her yıl eksik yanlarımı güçlendiriyorum. Şu an en önemli firmalardan birinin Genel Müdür Yardımcısı olamama rağmen hala kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Siz öğrenciler bunu yaparak kendinize yatırım yapabilirsiniz. Bu günleri iyi değerlendirin" dedi.

İş hayatında çalışan personelin fikirlerini almanın önemli olduğuna değinen Kılıç, "Biz yöneticiler işlerin içine tam olarak giremiyoruz. En azından işçiler kadar giremiyoruz. Ben işlerimde bu kadar çok verim alıyorsam bunu asıl sebebi çalışan personelimin fikirlerine değer vermemdir. Ben iş hayatımda risk alarak yükseldim ve çok çalışarak yükseldim. Yani siz de çok çalışır ve risk alırsanız önünüze fırsatlar çıkabilir" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kariyerin Yol Haritası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement