Karlıova'da Kar Esareti - Son Dakika
Güncel

Karlıova'da Kar Esareti

Karlıova\'da Kar Esareti

Binöl'ün Karlıova ilçesinde iki günden bu yana aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle ilçedeki sentetik çim sahanın tribünü çöktü.

04.12.2016 14:06

Binöl'ün Karlıova ilçesinde iki günden bu yana aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle ilçedeki sentetik çim sahanın tribünü çöktü. İlçe merkezinde kar kalınlığının bir metreyi bulurken, 3ündür elektrik verilemeyen ilçede su şebekesininde çalışmadığı ve su sıkıntısı çekildiği belirtildi. Karlıova'da iki günden bu yana aralıksız devam eden kar yağışı hayatı felç etti. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği ilçe merkezine 3 gündür yaşanan arızalar ve elektrik direklerinin devrilmesi sonucu elektrik verilemezken, enerji sıkıntısına bağlı olarak içme suyu şebekesinin de çalışmadığı ve ilçede su sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Karlıova ilçesinin kar yağışı nedeniyle 40 köy ile bağlantısı kesilirken, kar ve tipi nedeniyle vatandaşların evlerinden çıkamadığı görüldü.Telefon, su ve elektrik şebekelerinin olmadığı Karlıova'da kar yağışı nedeniyle sentetik çim sahanın tribünü de çöktü. Son yılların en şiddetli kışının yaşandığını belirten vatandaşlardan Ufuk Ozan, "Bir gecede bir metreden fazla kar yağdı. Elektrik direkleri devrildi, sularımız kesik. Bizler kışın 3 "K"sini yaşıyoruz. Buralar kar, kış, kıyamet"dedi.

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl ise, su şebekelerinin bir bölümünün elektrikli pompalarla depolara bağlı olduğunu belirterek, "Elektrik kesintilerinden dolayı bu pompalarımız çalışmadığı için ilçenin bir bölümü susuz kaldı. Arkadaşlarımız sıkıntının gidermesi için aralıksız çalışmaktadır"dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karlıova'da Kar Esareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement