Karpuz Festivali İlkleri Yaşattı - Son Dakika
Güncel

Karpuz Festivali İlkleri Yaşattı

Karpuz Festivali İlkleri Yaşattı

Tonlarca karpuzun ücretsiz olarak dağıtıldığı festivalde, Kadıköylüler gecenin ilerleyen saatlerine kadar festivali kutladı.

27.08.2012 15:25

Sulama yapılmadan yetiştirilen Kadıköy Karpuzu'nun tanıtılmasının amaçlandığı Silivri Belediyesi 1. Kadıköy Karpuz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Tonlarca karpuzun ücretsiz olarak dağıtıldığı festivalde, Kadıköylüler gecenin ilerleyen saatlerine kadar festivali kutladı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla; yoğurt, domates, börek ve ata sporumuz güreşlerin ardından Silivri karpuzunun da festivalini gerçekleştirdi. Silivri Belediyesi Karpuz Festivali'nde en iyi karpuz yarışından dans gösterilerine, konserlerden karpuz yeme yarışına kadar birçok etkinlik yer aldı.

IŞIKLAR: "ÜRETİCİYİ CESARETLENDİREREK, KARPUZ PAZARINI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, festivalde yaptığı konuşmasında " Türkiye'ye farklı il ve ülkelerden genleriyle oynanmış şekilde gelen karpuzlar insan sağlığını tehlikeye sokacak düzeyde. Yıllardır İstanbul'un karpuz ihtiyacını karşılayan, Elbasan'dan tutun Kavaklı'sı, Ortaköy'ü, Gazitepe'si ama en çok Kadıköy'de ekilen bu karpuzu maalesef ne alan ne de yiyen tanıyor. Biz bu festivali; üreticiyi cesaretlendirmek, karpuzun pazarla, alıcıyla buluşmasını sağlamak ve burada Türkiye'nin en iyi karpuzu üretiliyor gelin görün, sahip çıkın demek için yapıyoruz. Türkiye'nin her yerine dağıtılacak böyle bir değer varken, bu zamana kadar tanıtamamak büyük bir eksiklikti. Bu yıl birincisini yapacağız ama bunun bir refah ve zenginlik olduğuna inanırsak, sahip çıkarsak bu festival sonsuza dek devam etsin."

ÇOCUKLARDAN ÇEKİŞMELİ KARPUZ YEME YARIŞI

Festival kapsamında 10- 15 yaş arası çocuklar arasında karpuz yeme yarışması gerçekleştirildi. Sahnede gerçekleştirilen yarışmada en çok karpuzu yemek için kıyasıya rekabete girişen çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Mahalle sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya katılan tüm çocuklara kitap seti ve kalem setleri hediye edildi.

EN İYİ KARPUZ YARIŞMASINA 29 ÜRETİCİ KATILDI

Festivalin en çekişmeli yarışmalarından biri En İyi Karpuz yarışmasıydı. 29 üreticinin katıldığı yarışmada karpuzlar, homojenlik, etlilik, aroma, sertlik gibi farklı birçok kategoride değerlendirmeye alındı. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden programı büyük bir keyifle izleyen Kadıköylüler, mahallelerinde ilk kez gerçekleşen bu festival için Başkan Işıklar'a teşekkür ettiler. Festivalde Kadıköylü üreticilerin alana getirdiği tonlarca karpuz katılanlara ikram edildi. İkram edilen karpuzların yanı sıra tonlarca karpuz da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

EN İYİ KARPUZU ONLAR ÜRETTİ

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen En İyi Karpuz Üreticilerine ödüllerini Silivri Kaymakamı Salih Keser ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar sahnede takdim etti. En İyi Karpuz Üreticisi birincisi Velihan Onat, ikincisi Adnan Ünlüer ve üçüncüsü de Ahmet Karayel oldu. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın ve çeşitli hediyeler de verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karpuz Festivali İlkleri Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement