Kartepeliler Kent Bayramlaşmasında Buluştu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kartepeliler Kent Bayramlaşmasında Buluştu

Kartepeliler Kent Bayramlaşmasında Buluştu
29.10.2012 08:37

Kartepe Kent Bayramlaşması Kartepe Belediyesi Uzunçiftlik Kültür Merkezi'nde bayramın ikinci günü geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

İlçede bir kentlilik kültürü oluşturmak için ciddi katkılarda bulunduklarını belirten Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Bir olduk, birlik olduk kent olduk" dedi.

Kartepe Kent Bayramlaşmasında Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten Karabalık, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç ve Kartepe'nin il genel meclis üyeleri, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ile İl ve İlçe yöneticileri, Kartepe İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Algül, Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, Kartepe Kent Konseyi Başkanı Av. Hülya San Şener, ilçe daire müdürleri, CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı ve İlçe Teşkilatı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Cevdet Çepil ve İlçe Teşkilatı, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker ile köy ve mahalle muhtarları, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlardan oluşan kalabalık bir topluluk hazır bulundu.

Bayramlaşmaya gelen konuklara Osmanlı şerbeti ikram edilirken kolonya ve çikolata da ikram edildi. Kartepe'nin sonbahar enstantenesinden oluşan bayram tebrikleri de beğeni topladı. Protokolün de yerini alması ardından konuşmalar ile bayramlaşma devam etti. Kartepe Kent Konseyi Başkanı Av. Hülya San Şener, bayramın bize kazandıracağı manevi anlayış sayesinde yoksul ve muhtaç durumda olanlara yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar acıları da paylaşmanın önemini daha da derinden anlayacaklarını belirterek, "Kurban bayramının hemen ardından Atatürk'ün önderliğindeki kurtuluş savaşımızın mükafatı olan Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir gururla kutlayacağız" dedi. Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen de, bayramın önemine değindiği konuşmasında, "Bayramlar bütün sıkıntıların atılarak birlik ve beraberliğin sağlandığı günlerdir. Bunu sağlamak bizlere düşmektedir. Bayramların hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

Herkesin bayramını candan gönülden tebrik ettiğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık bayram ve kurbanın önemine değindiği konuşmasında bir çok güzelli birlikte yaşadıklarını belirterek, "Bayram bolluğu, bereketi ile geldi. Sevenlerin bir araya geldiği rahmet ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan bayramımız kutlu olsun" dedi. İlçede de bir kentlilik kültürü oluşturmak için ciddi katkılarda bulunduklarına dikkat çeken Başkan Karabalık, "İlçe olduğumuzda 70.200 olan nüfusumuz 92.500'e çıktı. Orman köylerimizin de mahalle statüsü ile değiştirilmesi ile nüfusumuzun 102 bine erişecektir. Bu kentleşme hızına ayak uydurmak için ilçe olduktan buyana imar planları ile ilgili çok önemli ve ciddi çalışmalar gerçekleştirildi. Çünkü bir olduk birlik olduk ve kent olduk. Kent olduğumuz için bugün bir kent merkezi arayışımız var bir kent merkezi çalışmamız var. Kent olduğumuz için toplum merkezimiz, afet merkezimiz, köprülü kavşak, parke ve asfalt çalışmalarımız gibi birçok çalışmamız var. Bütün bu çalışmalar Kartepe'de saygıdeğer hemşehrilerimizin huzuru, mutluluğu, birliği ve beraberliği yanında hizmet beklentilerine cevap verilmesi ile alakalı işlerdir" dedi.

İlçede halkın memnuniyetini artıran etkinlik, hizmetler ve faaliyetlerle ilgili bilgilerde aktaran Başkan Karabalık, Yaşbak, göbek bağı, erzak yardımları, kültür gezileri, cenaze hizmetleri, gönül bağı, cemiyetlere masa sandalye desteği, yaz ve kış spor okulları, psikolojik danışmanlık, eğitim konferansları ile ilçede bir kentlilik kültürü oluşturulmasında ciddi katkılar verdiklerini belirterek, "Tüm Kartepeli hemşehrilerimin bayramını kutlarım" dedi. Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı da, bu birlik ve beraberliğin ilçemiz ve ülkemiz için çok daha hayırlı hizmetlere vesile olmasını diledi. Konuşmalar ardından uzun kuyruklar eşliğinde ilçe protokolü katılımcılarla tek tek bayramlaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepeliler Kent Bayramlaşmasında Buluştu - Son Dakika


Advertisement