Kas hastası kardeşlerden ikisi öldü, ikisi yaşam savaşı veriyor - Son Dakika
Güncel

Kas hastası kardeşlerden ikisi öldü, ikisi yaşam savaşı veriyor

Kas hastası kardeşlerden ikisi öldü, ikisi yaşam savaşı veriyor

MEHMET YAVAŞ - Ayvacık ilçesinde, Yahya ve Cahide Köse çiftinin 4 çocuğundan ikisi, kas hastalığı nedeniyle son 11 yıl içinde hayatını kaybetti. Çift, aynı hastalığa yakalanan ve yatağa bağımlı hale ...

17.10.2013 14:50

MEHMET YAVAŞ - Ayvacık ilçesinde, Yahya ve Cahide Köse çiftinin 4 çocuğundan ikisi, kas hastalığı nedeniyle son 11 yıl içinde hayatını kaybetti. Çift, aynı hastalığa yakalanan ve yatağa bağımlı hale gelen 14 ve 16 yaşlarındaki çocukları için yardım bekliyor.

İlçeye bağlı Yukarıköy'de yaşayan çiftin büyük çocuğu Gökhan, kas rahatsızlığı yüzünden 2002 yılında 21 yaşında vefat etti. Çocuklardan Gürhan Köse ise 18 yaşındayken 6 ay önce yaşamını yitirdi.

Peş peşe acılar yaşayan aile, aynı hastalığa yakalanan Cahit (16) ve İsmail'i (14) ise diğer çocukları gibi kaybetmekten korkuyor.

Yahya Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 çocuğunun da sağlıklı dünyaya geldiğini ancak 8'er yaşlarından sonra yakalandıkları kas hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı hale geldiğini söyledi.

Gökhan ve Gürhan'ı kaybettikten sonra kalan iki çocuğunun, gözlerinin önünde eriyip giderek ölüme bir adım daha yaklaşmasına çok üzüldüklerini dile getiren Köse, kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini anlattı.

Köse, çocuklarının sağlığına kavuşması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ancak bir çare bulamadıklarını belirterek, "Maddi durumumuz çok iyi değil. Elimizden geldiğince birçok doktora götürdük. İki çocuğumu bu hastalıktan dolayı kaybettim. Kalan iki çocuğum da aynı hastalıkla boğuşuyor. Çocuklarım 'biz ne zaman öleceğiz baba?' diye sorduklarında dayanamıyorum" dedi.

- "Devletimizden bize el uzatmasını istiyorum"

Cahide Köse ise tüm ihtiyaçlarını karşıladığı çocuklarının, hareket edemediğini bildirdi.

Maddi durumları iyi olmadığı için onları büyük hastanelere götüremediklerini ifade eden Köse, "Devletimizden bize el uzatmasını istiyorum. İki çocuğumu kaybettim. Kalan iki çocuğumu daha kaybetmek istemiyorum" diye konuştu.

Hastalığından dolayı yatağından kalkamayan İsmail Köse de iyileşip yürümek hatta koşmak istediğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kas hastası kardeşlerden ikisi öldü, ikisi yaşam savaşı veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement