Katı Atık Bertaraf Tesisi İçin En Ciddi Adım Atıldı - Son Dakika
Güncel

Katı Atık Bertaraf Tesisi İçin En Ciddi Adım Atıldı

Katı Atık Bertaraf Tesisi İçin En Ciddi Adım Atıldı

Osmaniye Belediye ve Birlik Başkanı Kadir Kara'nın başkanlığında yapılan meclis toplantısından iki gündem maddesi konuşuldu.

04.02.2013 18:04

Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği Meclisi olağanüstü toplanarak yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi için önemli karara imza attı. Osmaniye Belediye ve Birlik Başkanı Kadir Kara'nın başkanlığında yapılan meclis toplantısından iki gündem maddesi konuşuldu.

İlk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi için, bakanlıktan talep edilen şartlı nakdi yardım hususunda meclis bilgilendirildi. İkinci gündem maddesi olarak da Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaatı için, İller Bankasından Kredi talebinde bulunulması ve bu konuda izlenecek yol haritasının belirlenmesi görüşüldü.

Birliğe Bağlı Belediyeler Nüfusları Oranında İlk Etapta Kredi Çekecek

Başkan Kadir Kara, geçtiğimiz hafta bu konuda önemli bir yol kat ettiklerini ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projenin onaylandığını ifade eden Başkan Kara, tesisin yapımının %55'ini birliğin karşılayacağını, diğer kalan %45'inin ise bakanlık tarafından şartlı nakdi yardım yapılacağını söyledi. %45'lik nakdi yardımın yapılması için birliğin bir irade ortaya koyarak kendi imkânları ile inşaata başlaması gerektiğine değinen Başkan Kadir Kara, bu yüzden nüfus oranınca tesisin %55'ine tekabül eden 6.380.000,00TL için iller bankasına her belediye ve il özel idaresi kendi adına kredi talep etmesi gerektiğini belirtti.

Gündem maddeleri oybirliğim ile kabul edildi. Buna göre, Çevre ve Şehircilik bakanlığı çevre yönetim genel müdürlüğü finansman daire başkanlığına ihale bedelinin % 45'ini şartlı nakdi yardım olarak birliği verilmesi hususunda başvuru yapılmasına ve İhale bedelinin geriye kalan miktarının iller bankasından kredi çekilerek belediyelerin nüfusları oranında paylaşılarak ödenmesi konusunda karar alındı.

Toplantıya Osmaniye Belediye Kadir Kara, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal, Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, Elelk Belediye Başkanı İshak Yeşildemir, Cedetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Önal, Tüysüz Belediye Başkanı Ökkeş Demirci, Kırmıtlı Belediye Başkanı Mehmet Doğan, Böcekli Belediye Başkanı Ahmet Dokur ile meclis üyeleri katıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Katı Atık Bertaraf Tesisi İçin En Ciddi Adım Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement