Kaz Gölü Islah Çalışmaları Devam Ediyor… - Son Dakika
Güncel

Kaz Gölü Islah Çalışmaları Devam Ediyor…

Kaz Gölü Islah Çalışmaları Devam Ediyor…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kaz Gölü'nün iyileştirilmesi maksadıyla yürütülen "Tokat-Pazar Kaz Gölü Islahı" makinalı çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.

06.01.2018 16:06  Güncelleme: 16:08

DSİ'nin mevcut imkanlarıyla yürütülen çalışmalarda 2 adet paletli ekskavatör, 1 adet paletli beko, 3 adet paletli traktör, 1 adet greyder ve 1 adet paletli yükletici görev alıyor.

"Kaz Gölü, Ulusal ve Uluslararası Turizme Açılacak"

Tokat Pazar İlçesi'nde bulunan Kaz Gölü ıslah çalışmaları kapsamında göl alanının daralmasını önlemek, su derinliğini artırmak ve göl aynasını çıkarabilmek maksadıyla zeminde balçık ile biriken tortullar temizleniyor. Bu çalışmalar neticesinde Kaz Gölü içerisinde toplam 443 dekar su yüzeyi oluşturularak, su yüzeyine göç eden ya da kışlayan kuşların rahatlıkla iniş-kalkış yapmaları hedefleniyor. Bugüne kadar olan yürütülen çalışmalar ile 60 dekar su yüzeyi oluşturuldu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu projede gelinen aşamadan memnun olduğunu ifade ederek "Yapılan temizlik çalışmalarını 2019 yılında tamamlayarak, Kaz Gölü'nü ulusal ve uluslararası turizme açacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kaz Gölü Islah Çalışmaları Devam Ediyor… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement