Kazakistan'da Uluslararası Kültür ve Din Merkezi Yenilendi - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'da Uluslararası Kültür ve Din Merkezi Yenilendi

Kazakistan\'da Uluslararası Kültür ve Din Merkezi Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kazakistan’da Uluslararası Kültür ve Din Merkezi yenilenerek donanım desteğinde bulunuldu.

12.12.2015 09:38

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kazakistan'da Uluslararası Kültür ve Din Merkezi yenilenerek donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA, Kazakistan'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Kazakistan'da farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Uluslararası Kültür ve Din Merkezine donanım desteğinde bulunuldu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in inisiyatifi ile 2008 yılında kurulan Uluslararası Kültür ve Din Merkezi, kültür ve din alanlarında bilimsel araştırmalar ile görsel ve yazılı medya aracılığıyla halkı bilgilendirici yayınlar yapıyor.

Günümüzde Uluslararası Kültür ve Din Merkezi 3,4 ve 5. Dünya ve Geleneksel Din Liderleri Kongrelerini başarıyla düzenlendi. Merkez bünyesinde Metodoloji Konseyi faaliyet gösteriyor. Konsey, medya kuruluşlarını din alanında aydınlatmak, toplantılar ve seminerler düzenliyor. Konsey tarafından medya kuruluşlarına yönelik "Dini terimler ve kavramlar" ve "Radikalizmle ilgili metodolojik öneriler" adlı el kitapları yayımlandı.

N. Nazarbayev, 3.Dünya ve Geleneksel Din Liderleri Kongresinde Merkez'in "barış, uyum ve adaletin entelektüel laboratuvarı olarak" geliştirileceği; ayrıca Dünya ve Geleneksel Din Liderleri Kongrelerinin çalışma merkezi olarak belirlendiği ve Kongreye farklı kültürlerin diyaloğu, dini medya, gençlik ve kadın dernekleri, bilim adamların katkı sağlayacağını belirtmişti.

Uluslararası Kültür ve Din Merkezinin faaliyetlerini daha etkin bir şekilde sürdürebilmesi maksadıyla TİKA tarafından temin edilen kitap basımı için gerekli ekipmanlar, ofis mobilyaları ve bilgisayarlar, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk'ün katıldığı törenle yetkililere teslim edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazakistan'da Uluslararası Kültür ve Din Merkezi Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement