Keleş: "Telefonum 24 Saat Açıktır" - Son Dakika
Güncel

Keleş: "Telefonum 24 Saat Açıktır"

Keleş: "Telefonum 24 Saat Açıktır"

Ecevit Keleş; Muhtarlarla ilk istişare toplantısını Gölkent'te Ferizli'li muhtarlarla gerçekleştirdi.

21.05.2012 15:34

"Muhtarlar CHP İktidarında rahata kavuşacaktır"

Her 3 ayda bir gerçekleştireceği 'Muhtarlarla İstişare Toplantısı'na Ferizli İlçesi ile start veren CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş; Gölkent Beldesi'nde biraraya geldiği muhtarlara; "Telefonum 24 saat açıktır. Saat kaç olursa olsun, bize herkez 24 saat ulaşarak sorununu bildirebilir. Biz çalışmalarımızı hiçbir siyasi ayırımı yapmadan gerçekleştireceğiz" dedi.

İlk İstişare Ferizli'li Muhtarlarla

İl Başkanlığı seçimi öncesinde "Her 3 ayda bir Sakarya'yı karış karış dolaşacağız, muhtarlarla ve sivil toplum örgütleriyle biraya gelerek, istişare toplantısı yapacağım" diyen CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş; önceki akşam CHP Ferizli İlçe Başkanı Kemal İlter'in organizasyonuyla ilk istişare toplantısına Sakarya'nın Ferizli İlçesi'yle başladı. CHP Sakarya İl Sekreteri Aşkın Oktay ile birlikte gittiği toplantıya; Ferizli İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Özol, CHP Ferizli İlçe Başkanı Kemal İlter ve CHP Gölkent Belde Başkanı Refik Elçin'in yanı sıra; Ferizli'nin 28 mahalle ve köy muhtarının 23'ü katıldı.

Muhtarların maaş ve sağlık sıkıntısı

Kendilerini dinlemeye gelen İl Başkanı Ecevit Keleş'e sıkıntılarını dile getiren muhtarlar; mahalle ve köylerde Cumhurbaşkanını temsil ettikleri halde maaş sıkıntısı yaşayarak, sağlık güvencelerinin olmadığını söyledi. Tarım ilçesi olan Ferizli'nin sanayileşmeye doğru gittiğini ifade ederek diğer sıkıntılarını da dile getiren muhtarlar başta Gölkent olmak üzere yollarının bozuk olduğunu ve bu sorunlarına bir türlü çözüm bulmadıklarını söyledi.

CHP muhtarlarımız konusunda çok ısrarcıdır

CHP'nin özellikle muhtarların sorunlarını yakından takip ettiğini ve muhtarların sıkıntıların çözümü için ısrarcı olduğunu belirten Keleş; "Biz her zaman muhtarların maaşlarının en az asgari ücret olması gerektiğini söylüyoruz. Muhtarların başta sağlık güvencesi olmak üzere, özlük haklarının verilmesi gerektiğini söylüyoruz. Halkın rahat olması için, öncelikle onları temsil eden muhtarları rahata kavuşturmak gerekiyor. Ama tek başına iktidar olmasına rağmen AKP'nin Cumhurbaşkanını temsil eden muhtarları görmemezlikten gelmektedir. Biz şuan muhalif partiyiz, sizin sorunların çözümlenmesi için Milletvekilimiz Sayın Engin Özkoç ile birlikte iktidara baskı yapıyoruz. Biz CHP olarak iktidara geldiğimizde öncelikle muhtarlarımızı rahata kavuşturarak, muhtarlarla birlikte çalışacağız. Çünkü biz CHP bu konuda çok ısrarcıdır" dedi.

Şeker Fabrikası ve TÜVASAŞ

Sakarya'nın sanayi şehri olma yoluna doğru gittiğini vurgulayan Keleş; "Ben Şeker Fabrikası'nın kapanmaması için en az 100 traktörle birlikte bulvara gelinerek, kendilerini göstermesi gerektiğini söyledim. Fakat, pancar çiftçisi traktörüyle bulvara gelemiyorsa, çiftçi şeker fabrikasının kapanmasını kendisi de istiyor demektir" diye konuştu. TÜVAŞAŞ'ın Ferizli'ye taşınmasıyla ilgili konuya da değinen Keleş; "TÜVASAŞ'ın mevcut yerinden Ferizli'ye taşınması istihdam ve işçi sayısını artıracak ise, vatandaş kazanacaksa bence de taşınmalı. Fakat, bu olmayacak ise veya taşınmasıyla birlikte mevcut TÜVASAŞ arazinin birilerine peşkeş çekilecekse taşınmamalıdır. Boşalacak araziye Kültür Sarayı yapılırsa da Sakarya gençleriyle kalkınan örnek bir il olacaktır. Ben Ecevit Keleş'im. Ben yalan konuşmayı bilmem ve sevmem. Benim kalbim neyse dilimde odur, dilim neyse kalbimde odur. Sakarya'da değişimin yolu CHP'dir" diyerek sözlerini tamamladı. Ecevit Keleş; muhtarlarla karşılıklı sohbet yaparak, bire bir görüştü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keleş: 'Telefonum 24 Saat Açıktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement