Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nde Seçim Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nde Seçim Heyecanı

Kent Konseyi Engelliler Meclisi\'nde Seçim Heyecanı

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin Seçimli Genel Kurulu'nda, mevcut başkan İbrahim Sönmez oybirliğiyle tekrar başkanlığa seçildi.

29.03.2013 14:55

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi'nin tek listeyle yapılan seçimli genel kurulunda, mevcut başkan İbrahim Sönmez tüm üyelerin oyunu alarak güven tazeledi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Gürses Sergi Salonu'nda yapılan genel kurula, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, BKK Başkan Yardımcısı Necati Şahin ve Lütfi Taşcı ile yürütme kurulu üyeleri, Engelliler Meclisi üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Başkanlığı'na Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Divan üyeliklerine ise Ayhan Zenbilci ve Başak Saygı seçildi.

Bursa Kent Konseyi'nin meclislerinde seçim dönemlerinin başladığını söyleyen Semih Pala, demokratik bir şekilde yeni yönetimlerin seçileceğini belirtti. Bursa Kent Konseyi'nin güçlü bir kuruluş olduğunu anlatan Pala, "Hazırladığımız yönerge Türkiye'ye örnektir. Tüm kent konseylerine de gönderdik. 4 meclisimiz, çalışma gurupları ve komisyonlarımızla birlikte Türkiye'ye örnek işler yapıyoruz.

Bursa markası olarak 45 ayda 4800 faaliyet düzenledik. Tüm meclislerimiz arı gibi çalışıyor. Engelliler Meclisimiz de yaptığı çalışmalarla örnek gösteriliyor. 'Altın Kapak Sandalyeye' projesiyle toplam 60 akülü sandalye kuralına uygun bir şekilde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 'Üç Yürek El Ele' projesiyle engelliler toplumun her kesimiyle bir araya getirildi. 'Engelsiz Nağmeler' projesi de devam ediyor. 'Engelsiz Alan' projemizle de kamuya açık alanlar denetleniyor. Bursa Kent Konseyi gönüllüleri Türkiye'ye örnek işler yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin de engelliler camiasına büyük katkıları var. Yöneticiler olarak onlara katkı sağlamaya ve destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ise, yeni dönemde görev alacak olanların, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çaba göstermesi gerektiğini dile getirdi. Engelliler Meclisi'nin her çalışmasında yanlarında olduklarını, birlikteliğin de süreceğini kaydeden Keskin, güzel çalışmalar yapan Engelliler Meclisi'ni her platformda anlattıklarını söyledi.

BKK Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı ise, herkese ve her kesime kucak açan, uzlaşmacı bir tavırla sadece projeler üreten, 'Toplumsal Denge Çizgisi' kavramıyla hareket eden Bursa Kent Konseyi'nin üyesi olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Merkezinde insan olan her kuruluşun başarılı olduğunu dile getiren Taşcı, 'insanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir' anlayışıyla çalıştıklarını söyledi. Taşcı, Engelliler Meclisi her zaman örnek projeler yaptığını belirterek, yeni dönemde de devam edeceğine inandığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz ise, Bursa'nın engelli bireylere önem veren bir şehir olduğunu hatırlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin engellilere büyük değer verdiğini, bunun sonucunda Engelliler Şube Müdürlüğünün kurulduğunu anlatan Korkmaz, Bursa'nın engelsiz şehir olması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü aktardı. Korkmaz, Engelliler Meclisiyle bundan sonra da ortak projeler üreteceklerini söyledi.

BKK Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, 1997 yılından beri sadece engelleri kaldırmak için çabaladıklarını ifade etti. Engelliler Meclisi'nin yaptığı çalışmalarla Türkiye'deki engellilere örnek olduğunu anlatan Sönmez, "Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, her gruptan engellinin katılımıyla aile sıcaklığındaki ortamlarda projeler geliştirdik. Engelliler Meclisi'nin üyesi olmak ayrıcalıktır. Hiçbir zaman 'ben' demedik, 'biz' dedik. Yeni dönemde de Engelliler Meclisi yapacaklarıyla kendinden söz ettirecektir. Bizler aile isek o zaman tek yumruk olup, daha gür sesle güzel ve faydalı işlere imza atmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek listeyle yapılan seçimde, açık oylamanın yapılmasına karar verildi. Mevcut başkan İbrahim Sönmez, tüm üyelerin oylarını alarak yeniden göreve seçildi. İbrahim Sönmez'in başkanlığındaki yeni yönetimde, Emine Kocatürk, Serpil Ünler, Özgür Fehmi Havados, Savaş Akıncıoğlu, Nafiz Softa, Mustafa Tıkız, Samet Şahin, Berfin Özdal, Serdar Tetik, Gökçe Değirmencioğlu, Hasret Toktaş ve İpek Öztürk yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nde Seçim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement