Kent Konseyi Manevi Değerleri Yaşatıyor. - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi Manevi Değerleri Yaşatıyor.

Kent Konseyi Manevi Değerleri Yaşatıyor.

BKK Çekirge Çalışma Grubu, Bursa'nın manevi değerlerini tanıtıyor.

09.04.2013 17:30

Bursa Kent Konseyi (BKK) Çekirge Çalışma Grubu düzenlediği etkinliklerle Bursa'nın manevi değerlerini yaşatıyor.

Line TV'de Duygu Kır'ın hazırlayıp sunduğu 'Kapsama Alanı' programına konuk olan Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Çekirge Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Necati Şahin, Çekirge Çalışma Grubu Temsilci Yardımcısı Ahmet Eren, Bursa Kent Konseyi ve Çekirge Çalışma Grubu faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Necati Şahin, "43 ayda toplam 4 bin 800 faaliyet yaptık. Çalışmalarımız, Bursa'yı ve Türkiye'yi ilgilendiren konuları kapsıyor. Toplumsal denge çizgisi anlayışıyla demokrasi kültürünün, uzlaşma ve hoşgörü kültürünün geliştirilmesi için çalışıyoruz. Bursa, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklardır. Bu topraklarda yaşamak insana ayrı görevler yüklemektedir. Bizler de Bursa'nın misyonuna uygun çalışıyoruz" dedi.

BKK Çekirge Çalışma Grubu Temsilci Yardımcısı Ahmet Eren ise, çalışma grubu olarak Bursa'nın manevi değerlerini tanıttıklarını söyledi. İlk etkinliklerinin 'Bursa'nın Manevi Eğitiminde İsmail Hakkı Bursevi ve İsmail Hakkı Tekkesi' olduğunu hatırlatan Eren, İsmail Hakkı Bursevi hazretlerinin Bursa'ya büyük manevi katkılar verdiğini kaydetti. Daha sonra sırasıyla 'Osmanlı'da kuruluş dönemi eğitim politikaları', 'Tarihte Ulucami ve Somuncu Baba' konulu söyleşiler düzenlediklerini anlatan Eren, "Emekli din görevlisi ve Tokyo Camii İmamı Cemil Ayaz, görev yaptığı Amerika ve Japonya'daki anılarını Bursalılarla paylaştı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Doç. Dr. Halil Altuntaş ise, İslam'da din hürriyeti konusunda bizlere bilgiler verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Başkan Yardımcısı Sami Uslu, görevi süresince yaşadığı ilginç anılarını çalışma grubu üyelerine anlattı" diye konuştu.

Eren, son etkinliklerine Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim'in konuk olduğunu hatırlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi Manevi Değerleri Yaşatıyor. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement