Kent Konseyi'nden Yüzde 100 Başarı - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi'nden Yüzde 100 Başarı

Kent Konseyi\'nden Yüzde 100 Başarı

Pala, "100 adete ulaşmış olsak da projemizi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın desteğini sürdürmesini istiyoruz"

01.01.2014 10:31

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi tarafından yürütülen ve plastik kapakların geri dönüşümünden elde edilen gelirlerle akülü sandalye alınıp ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı 'Altın kapak sandalyeye' projesi hedefine ulaştı. Proje kapsamında toplam 101 araç sahiplerine teslim edildi.

Engelli vatandaşların hayatın içerisine daha fazla katılması ve engellerin bir nebze de olsa aşılması amacıyla BKK Engelliler Meclisi tarafından 100 adet akülü sandalye hedefiyle başlatılan 'Altın kapak sandalyeye' projesi, yüzleri güldürmeye devam ediyor. Proje kapsamında daha önceden dağıtılan 94 akülü sandalyenin ardından 7 yeni akülü araç da BKK ofislerinde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Törene, BKK Başkanı Semih Pala, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Ümit Korkmaz, BKK Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, engelli derneklerin temsilcileri ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

"100 adete ulaşmış olsak da projemizi sürdüreceğiz"

BKK Semih Pala, gönüllülerin katılımı ve Bursalıların destekleriyle yürütülen projenin somut sonuçlarını gördüklerini, çok mutlu olduklarını söyledi. Proje başlarken ortaya konulan 100 araç hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Pala, "Akülü araçları parayla alınıp dağıtılabilir. Bunu devlet kurumları zaten yapıyor. Bizler ise gönüllülük esası ve tüm Bursalıların destekleriyle plastik kapakları topluyoruz. Geri dönüşümünden elde edilen gelirle akülü araç alıyoruz. İhtiyaç sahiplerini tespit ederek dağıtıyoruz. Tüm resmi prosedürlere dikkat ediyoruz. Uygulama bu şekliyle Türkiye'de sadece Bursa Kent Konseyi tarafından yürütülüyor. Bu zamana kadar 94 adet araç dağıttık. Teslim edeceğimiz son 7 araçla da başta koyduğumuz hedefe ulaşmış olduk. 100 adete ulaşmış olsak da projemizi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın desteğini sürdürmesini istiyoruz" dedi.

Projede, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ve Sosyal Politikalar Merkezi (Somer) ile ortak hareket ettiklerini, Emniyetli Geri Dönüşüm firmasının destek verdiğini kaydeden Pala, ihtiyaç sahiplerinin yerinde incelendiğini, tespitlerin yapılmasının ardından belirlenen kişilere araçların verildiğini dile getirdi. Plastik kapakların toplanmasında vatandaşların büyük duyarlılık gösterdiğini anlatan Pala, emeklerin boşa gitmediğini ve kent konseyi olarak insana faydalı işler yaparak Türkiye'ye gösterdiklerini söyledi. Plastik kapaklarla bile hayır işlerinin yapılabileceğini herkese gösterdiklerini anlatan Pala, her yaştan insana hem çevreyi kirletmemeyi, hem de başka bir insana faydalı olmayı öğrettiklerini dile getirdi. Pala, projeye destek olan tüm kurum ve vatandaşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 7 akülü sandalye, kurayla belirlenen yeni sahiplerine teslim edildi. Ersin Turan, Figen Yıldırım, Fatma İlçin, Necla Macit, Nazlı Çölgeçen, Erhan Kurşun ve Sedanur Çelik akülü araçların sahibi oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi'nden Yüzde 100 Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement