Kent Konseyi'ne Öğrencilerden Engelleri Aştıran Destek - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi'ne Öğrencilerden Engelleri Aştıran Destek

Kent Konseyi\'ne Öğrencilerden Engelleri Aştıran Destek

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin yürüttüğü 'Altın Kapak Sandalye'ye projesine toplumun her kesiminden destek sürüyor.

05.12.2012 14:36

Özel Tunçsiper Okulları'nın öğrencileri de 3 hafta boyunca kendi aralarında düzenledikleri kermeste elde ettikleri gelirle 3 tane akülü sandalye alarak engellerin kaldırılmasına katkı sundu.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Engelliler Meclisi'nin 'Altın Kapak Sandalye'ye projesine destek veren Özel Tunçsiper Okulları'nı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez'in de hazır bulunduğu ziyarette öğrencilere seslenen Pala, bünyelerinde Çocuk, Kadın, Engelli ve Gençlik meclislerinin ve 34 çalışma grubunun bulunduğunu söyledi.

Kent Konseyi'nin yapısı hakkında bilgi veren Pala, Özel Tunçsiper Okulları'nda okuyan öğrencilerin çok anlamlı bir iş yaptığını belirtti. Yarının büyükleri ve yöneticileri olan öğrencilerin anlamlı ve faydalı işler yapmasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Pala, "Çalışmanızla insanlığa ve topluma katkı sağladınız. Kampanyanızda elde ettiğiniz gelirlerle aldığınız akülü sandalyelerle engelli bireylere destek oldunuz. Bu araçlar, yürümekte zorlanan ve araçları almak için maddi imkanı olmayan insanlara verilecek. Tüm öğrencilerimize ve kampanyaya bir araçla katkı sunan okulun kurucusu Nezih Tunçsiper'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Özel Tunçsiper Okulları Müdiresi Arife Koman ise, her yıl sosyal sorumluluk projesi adıyla çocuklara yönelik bilinçlendirme çalışması yaptıklarını dile getirdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle spor öğretmenlerinin öncülüğünde öğrencilerin çalışma başlattığını söyleyen Koman, "3 hafta süren bir kermes düzenlendi. 1-2-3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz yiyecek getirdi. 5-6-7. sınıflar dahil tüm öğrencilerimiz, aileler ve öğretmenlerimiz ürünlerde satın aldı. Sonuçta ciddi bir para elde edildi. Çocuklar hem ne için çalıştıklarını öğrendi, hem de kitabın dışına çıkarak sosyal hayatın içerisindeki bir takım sıkıntıları sahiplendi. Güzel bir çalışma oldu. Toplanan rakamla 3 tane akülü sandalye alındı. Bir tane akülü sandalye de okul sahibimiz alarak katkı verdi. Elde edilen sonuç bizi mutlu etti" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Özel Tunçsiper Okulları öğretmenleri tarafından hiçbir şeyin engel olamayacağının anlatıldığı slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra Engelliler Meclisi üyeleri Mustafa Tıkız, Serpil Ünler, Nafız Softa, Özgür Fehmi Havados ve Naciye Demir tarafından yapılan çalışmalar hakkında öğrencilere sunum yapıldı. 3 Aralık Dünya Engellier Günü'nün diğer özel günler gibi kutlanmaması gerektiğini ifade eden Mustafa Tıkız, bu anlamlı günde toplumun empati kurması gerektiğini söyledi. Tıkız, öğrencilerin de yaptığı çalışmayla empati kurduğunu belirtti. Serpil Ünler ise, engelli ve sağlam kişi tabirlerinin tanımı yaparken, öğrencilere engelliliğe yol açan faktörleri saydı. Dünya Sağlık Örgütü'nün gelişmekte olan ülkelerde nüfusun yüzde 12'sinin engelli olduğunu öne sürdüğünü belirten Ünler, "Adrese dayalı nüfus sisteminin verilerine göre ülkemizde toplam 8.5 milyon civarında engelli bulunuyor. Bu nüfusun 3 milyon 783 bini kadın, 4 milyon 648 bini ise erkektir. Bursa'daki toplam 2 milyon 605 binlik nüfusun ise 57 bini engelli vatandaşlarımızdır. Rakamlara göre, fiziksel özürlülerde yoğunluğu ortopedik engelliler oluşturuyor. Az bir farkla zihinsel engelliler ve görme engelliler takip ediyor. Engellilerin topluma katılmalarının önündeki en büyük engellerden biri de ulaşım, fiziksel çevre ve konut meselesidir. Yollar, kaldırımlar, kamu binaları, parklar ve bahçeler, okullar, içinde yaşanılan konutlar, ulaşım araçları ve bunun gibi daha bir çok fiziksel çevre unsuru, engellilerin topluma katılmasının önünde ciddi birer engeldir" dedi.

Daha sonra Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, öğrencilerin birbirinden zor sorularını tek tek cevapladı. Programın sonunda Özel Tunçsiper Okulları Müdiresi Arife Koman tarafından Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez'e plaket takdim edildi. Desteklerinden ötürü öğrencilere ve eğitimcilere teşekkür eden Sönmez, günün anısına Müdire Arife Koman'e teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi'ne Öğrencilerden Engelleri Aştıran Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement