Kent Müzesi'nden 'Eski Bursa Kartpostalları Sergisi' - Son Dakika
Güncel

Kent Müzesi'nden 'Eski Bursa Kartpostalları Sergisi'

Kent Müzesi\'nden \'Eski Bursa Kartpostalları Sergisi\'

Bursa Kent Müzesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulan 'Eski Bursa Kartpostalları Sergisi', 28 Nisan Perşembe tarihine kadar görülebilir.

12.04.2016 11:36  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kent Müzesi, Nuri Erbak Eğitim ve Kültür Vakfı ile Dr. Seyhun Binzet'in işbirliğiyle hazırlanan 'Eski Bursa Kartpostalları Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor.

Sergi, 28 Nisan Perşembe tarihine kadar görülebilir.

Nuri Erbak Eğitim ve Kültür Vakfı ile Dr. Seyhun Binzet koleksiyonlarından seçilen 80 eski Bursa kartpostalından oluşan özel sergi, Bursa Kent Müzesi'nde ziyarete açıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Dr. Seyhun Binzet, Nuri Erbak Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak'ın birlikte açılışını yaptığı sergideki, eserler büyük ilgiyle izlendi. Sergi, 28 Nisan Perşembe gününe kadar Bursa Kent Müzesi'nde ziyarete açık olacak.

Kartpostal kültürü

Üzerinde resimlerin bulunduğu kartlarla haberleşme 19. yüzyıl sonunda başlar. Bir zarfın içine konmadan yapılan bu gönderiler bütün Avrupa gibi Osmanlı'da da hızla yayılır. Başlangıçta taş baskıyla yapılırken, 1890'larda klişeler kullanılarak matbaada basılmaya başlaması kartpostalları önemli bir ekonomik faaliyet haline getirir. Zamanla ticari hayatın daha canlı, turistik ziyaretlerin daha yoğun olduğu liman kentleri başta olmak üzere her şehri kasabayı gösteren kartpostallar üretilir. Şehirlerin farklı yerlerini ve görülmeye değer binalarını resmeden kartpostallar başlangıçta yaygınken zamanla konular çeşitlenir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Müzesi'nden 'Eski Bursa Kartpostalları Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement