Kentel, Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Kentel, Öğrencilerle Buluştu

Kentel, Öğrencilerle Buluştu

Sosyolog Ferhat Kentel, Esenlerli öğrencilerle bir araya gelerek "Modernite ve Gündelik Hayat" konusuna dikkat çekti.

01.03.2013 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği söyleşi programında Sosyolog Ferhat Kentel, öğrencilerle bir araya geldi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde gerçekleşen programda Sosyolog Ferhat Kentel, "Modernite ve Gündelik Hayat" konusuna dikkat çekti. Hayatın döngüsünün doğal bir döngüye göre yürüdüğünü söyleyen Sosyolog Kentel, "Siz de kültürünüzü buna göre şekillendirirsiniz. Sosyal hayatınız doğal olana göredir. Hayatımız doğal olana göredir, doğal hayatla iç içedir" dedi. Modern hayat ile geleneksel hayat arasındaki farklılıkları anlatarak konuşmasına devam eden Kentel; geleneksel hayatın tekrarlar üzerine kurulu olduğunu, modern hayatta ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtti. Modern hayatta her şeyin saate göre ayarlandığını söyleyen Kentel, modern ve geleneksel hayatın birbirleriyle ilişkili olduğunu ifade etti. "Biz aslında geleneksel hayatımızdan gelen unsurlarla, yeni hayattan bulduğumuz şeyleri buluşturuyoruz" diyen Kentel, modern hayatın insanlara yapması gereken şeyleri söylediğini belirtti.

Gündelik hayat konusuna da değinen Kentel, gündelik hayatın yeni kültürel direnme biçimlerini ürettiğini ifade etti.

İnteraktif bir şekilde devam eden programda, öğrencilerin de sorularını cevaplayan Kentel, bir öğrencinin "Batı ve batı dışındaki toplumlarda modernite nasıl ortaya çıktı?" şeklindeki sorusunu da cevaplayarak, Avrupa'da modernitenin iç dinamiklerin etkisiyle ortaya çıktığını, doğu toplumlarında ise modernitenin topluma empoze edilen bir mesele olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement