Kerkük Tehlike Altında İddiası - Son Dakika
Güncel

Kerkük Tehlike Altında İddiası

Kerkük Tehlike Altında İddiası

ITC Sözcüsü Ali Mehdi, Kerkük'ün de Sincar gibi IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların eline geçme tehlikesi altında olduğunu savundu.

05.08.2014 12:40

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Sözcüsü Ali Mehdi, Kerkük'ün 10 kilometre güneyine Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların yerleştiğini belirterek, "Kent tehlike altında. Kerkük tıpkı Sincar bölgesi gibi IŞİD militanlarının eline geçebilir" dedi.

Kerkük il Meclis Üyeliği görevini de yürüten Mehdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada Irak'ta sıcak çatışmaların çok ciddi boyutlara vardığı söyledi.

Kerkük'ün olası IŞİD saldırılarında düşmemesi için acilen tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Mehdi, "Son günlerde IŞİD militanları Kerkük'ün güneyine yerleştiler. Saldırı için hazırlık yapıyorlar. Kentte ciddi biçimde güvenlik sıkıntısı ortaya çıktı. Hemen önlem alınmazsa Kerkük'te olası bir saldırıda aynen Sincar gibi IŞİD'ın kontrolüne geçebilir" diye konuştu.

Irak merkezi hükümetinin birlikleriyle uluslararası bir desteğin acilen devreye sokulması gerektiğini ifade eden Mehdi şunları kaydetti:

"Uluslararası bir girişim veya Birleşmiş Milletleri'n (BM) desteği olmazsa Kerkük'ü ne peşmerge ne de Irak ordusu koruyabilir. Şu anda IŞİD, Musul'un kuzeyinde birçok yerin kontrolünü ele geçmiş durumda. Terörsitlerin planınında Kerkük'e saldırı var. Eğer ciddi ve güçlü bir saldırı olursa Kerkük düşer. Kentimiz tehlike altında."

Kerkük'ün Dakuk nahiyesinin güney bölgesinde bulunan yaklaşık 90 Sünni Arap köyünün IŞİD militanlarının kontrolüne geçtiğini vurgulayan Mehdi, IŞİD'in hareketli tavrının Kerküklüleri tedirgin ettiğini vurguladı.

Mehdi, önlem alınmaması halinde Kerkük-Davuk arası otoyoldan sadece bir kilometre uzaklıktaki bir yere bayraklarını asan IŞİD militanlarının büyük bir saldırı yapmaları halinde Kerkük'ün kontrolünü ele geçirebileceğini sözlerine ekledi. - Kerkük

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kerkük Tehlike Altında İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement