Kermeslerde Satılan Dönerler İçin Hijyen Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Kermeslerde Satılan Dönerler İçin Hijyen Uyarısı

Kermeslerde Satılan Dönerler İçin Hijyen Uyarısı

Cumhuriyet Alanı'nda yardım amaçlı açılan kermeslerde döner, köfte gibi yiyeceklerin hijyen olmayan ortamlarda satışına izin verildiğini öne sürüldü.

05.05.2013 15:15  Güncelleme: 12:24

Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Nuri Yalçın, havaların ısınmasıyla birlikte kent merkezindeki Cumhuriyet Alanı'nda yardım amaçlı açılan kermeslerde döner, köfte gibi yiyeceklerin hijyen olmayan ortamlarda satışına izin verildiğini öne sürerek buna tepki gösterdi.

Başkan Nuri Yalçın, Cumhuriyet Alanı'na Yozgat Belediyesi'nin onayı ile kurulan kermeslerde tavuk döner, et döner, köfte gibi yiyeceklerin de satılarak, ticaret yapıldığını hatırlattı. Yayçın, kermeslerin yardım amacıyla cüzi miktarlar karşılığında ev hanımlarının evlerinde hazırladığı pasta, tatlı, börek, çörek gibi yiyecekler ile el işlerinin halka arz edildiği, elde edilen gelirin yardım amaçlı kullanıldığı, genelde dernekler bünyesinde açılan yerler olduğunu söyledi. Son dönemlerde 'kermes' adı altında bu hayır işlerinin tamamen ticarete dönüştüğünü savunan Yalçın, "Hijyenik olmayan ortamlarda, şehrin meydanında yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu toz ve pislikten kaçınmayarak açık havada döner, köfte, ciğer gibi gıdaların satışı yapılmaktadır" dedi.

Bunun hem halkın sağlığı, hem de vergisini veren, sigorta, Bağ-Kur primlerini yatıran ve işletmelerinde istihdam sağlayan lokantacı esnafını derinden üzdüğünü anlatan Yalçın, şöyle konuştu:

"Bu olay devamında haksız rekabete neden olmaktadır. Sabahtan akşama kadar dükkan kirasını kurtarmaya çalışan, çocuğunun rızkını çıkartmak için uğraş veren lokantacı esnafımız bu durum karşısında tepkisini ilgili yerlere dilekçe vererek göstermektedir. Bizler resmi yollardan hakkımızı arayacağız. İlgililerin de bize destek olmalarını ve gereğini yapmalarını bekliyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kermeslerde Satılan Dönerler İçin Hijyen Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement