Keşan Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Keşan Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı

Keşan Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı

Keşan Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı 12 Eylül 2011 Pazartesi günü yapıldı.

13.09.2011 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9 Eylül 2011 Perşembe günü yapılması gerekirken Keşan Belediye Meclisi üyesi Harun Yalçın'ın aynı gün vefat etmesi nedeniyle ertelenmen Keşan Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı 12 Eylül 2011 Pazartesi günü yapıldı.

Saat 17.00'de Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ın izinli olması nedeniyle Belediye Meclis 1.Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında yapılan toplantı öncesi konuşan Gümülcineli meclis üyesi Harun Yalçın'ın beklenmedik bir şekilde vefatının derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek "Ben kendisiyle yakın ilişki içindeydim. Kenidis çalışkan,dürüst bir arkadaşımızdı. Ben arkadaşımıza Allahtan rahmet kederli ailesi ve yakınlarına tüm meclis üyelerim adına başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Ardından Harun Yalçın'ın anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.Yalçın'ın oturduğu sandalye boş bırakılarak burası kendisinin fotoğrafı,Türk Bayrağı ve çiçeklerle süslendi.

Saygı duruşunun ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

İlk olarak görüşülmesi gereken İlçemiz Mücavir alanı olan Yayla Sahili'nde Haluk Sokak ile Sepil Sokak isimlerinin değiştirilmesi konusu bu konuda yeterli araştırma yapılamadığı için Ekim ayı meclis toplantısına oybirliği ile bırakıldı.

Daha sonra da Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen Pazaryeri Projesi'nde 15.5 metre olan 5 katın yüksekliğinin 21.5 metreye çıkarılması talebi görüşüldü.

Bu konuda bilgi veren İmar Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Başol, bu kararın İller Bankası'nın talebi üzerine gündeme alındığını belirtti.

Daha sonra yapılan oylama ile bu konu oybirliği ile kabul edildi.

Ardından Aşağı Zaferiye Mahallesi'ndeki Çuhacı Yağ Fabrikası alanına 7 kat imar planı verilmesi ve 5 metre olan yol genişliğini 12 metreye çıkarılması konusu görüşüldü.

Bu konuda yine meclise bilgi veren İmar Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Başol, Emsal 1 7 kat olarak komisyonda görüş birliğine varıldığını belirterek "1984 yılında Plan tadilatlarında da fabrikanın ömrünü doldurduktan sonra konut alanına dönüştürülmesi şeklinde şerh konmuştur. 10 bin m2 'lik alanda yapılacak plan tadilatı ile tabana oturacak inşaat alanı 1450 metre kare olacaktır.Geri kalan alanda yeşil alan olacaktır" dedi.

Bu açıklamanın ardından konuyla ilgili olarak yapılan oylamada bu alanın7 kata çıkarılması oybirliği ile kabul edildi.

Bu maddenin ardından da Keşan Belediyesi Minibüs Yönetmeliği'ne 12.maddesi

" f "bendine ilave yapılması konusu görüşüldü.

Bu ekleme ile 10 yaş üzeri araçların çalışamayacağı ve 6 ay içersinde bu araçların değiştirilmesi konusunu içeriyordu.

Bu konuda mecliste yapılan oylama ile oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra Keşan Belediyesi ile Keşan Ticaret Borsası arasında 1 Ağustos 2010 tarihinde imzalanan ve 1 Temmuz 2011 tarihinde sona eren mezbaha İşletme Sözleşmesi'nin 3 yıl süre ile uzatılması konusun da belediye başkanına yetki verilmesi talebi oybirliği ile kabul edildi.

Meclis, daha sonra Keşan Belediyesi Temizlik İhalesi'nin 1 yıl değil 2 yıl süre ile yapılmasını da oybirliği ile kabul etti.

Keşan Belediye Meclisi son olarak S.S.Denizkent Yapı Kooperatifi'ne ait Yol Süpürge aracının 300 TL bedelle satın alınmasını oybirliği ile kabul etti.

Meclis 1.Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli,meclis toplantısında alınan kararların Keşan'a hayırlı olmasını dileyerek katkı veren tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Keşan Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı da 6 Ekim 2011 Perşembe günü saat 17.00'de gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement