Keşan Belediyesi'nin Personel Yemeği - Son Dakika
Güncel

Keşan Belediyesi'nin Personel Yemeği

Keşan Belediyesi\'nin Personel Yemeği

Keşan Belediyesi'nce düzenlenen Personel Yemeği 9 Aralık 2011 Cuma günü akşamı Köşk Düğün Salonu'nda yapıldı.

10.12.2011 09:52

Saat 19.30'da Köşk Düğün Salonu'nda başlayan yemeğe Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Küçükkarakaş, Cemil Kılavuz, Feyzi Engin ve Levent Keçimen,il genel meclis üyeleri,belediye meclis üyeleri,CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, dare amirleri ,işçi,memur ve sözleşmeli personel, DİSK Genel İş Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Toplu Sözleşme Daire Başkanı Alaaddin Öztürk ve DİSK Genel İş Trakya Şube Başkanı Salim şen katıldı.

Sunuculuğunu Keşan BelediyesiKültürve SosyalİşlerMüdürlüğü'nde Duygu Dalkıran'ın yaptığı gecede ilk olarak konuşan DİSK Genel İş Yeri Baştemsilcisi Ayhan Özkaynak,belediye personelini böyle biryemekte bir araya getiren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a teşekkür ederek iyi eğlenceler diledi.

Özkaynak'tan sonra konuşan DİSK Genel İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen'de kendisinin bu göreve yeni geldiğinibelirterek "ben de böyle birbüyükailenin içersinden gelen bir insanım.Şimdibana bu görev verildi.Bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Böyle bir camianın içinden çıkmak büyük bir onur. Hepinize selam ve saygılarımı sunuyor.İyi eğlenceler diliyorum"dedi.

Şen'in konuşmasının ardından bu göreve yeni gelen Şen'e Keşan Belediye Başkanı ve işçileri adına Gerçek Gürel tarafından çiçek takdim edildi.

Şen'den sonra söz alan DİSK Genel İşToplu Sözleşme Daire Başkanı Alaaddin Öztürk söz aldı.Öztürk,Keşan Belediyesi personelinin büyük bir aile olduğunu belirterek, "Bu ailemiz 2004'ten bu yana hızla büyüyor.Ben şimdi artık Toplu Sözleşme Daire Başkanı oldum ya Toplu Sözleşmelerimiz daha kolay olacak. Bundan sonra yapacağımız Toplu Sözleşmelerde sendikanın aldığı eylem kararına uymayan ve bu eyleme katılmayan işçilerin maaşlarından belli bir kesinti yapacağız. Siz sevgili işçi arkadaşlarımın yapacağı toplu sözleşme hepinizi bağlar. Ailenizi ve çocuklarımızın geleceğini bile etkiler. AKP iktidarı şimdi de Kıdem Tazminatını kaldırmak istiyor. Torba Yasa da hatırlarsanız sayın başkanımız Mehmet Özcan, ben hiçbir personelimi bu yasaya kurban edemem ben bu yasayı uygulamayacağım diyerek birçok arkadaşımızı belediyemiz kadrosunda tutmuştu. Bu nedenle ben sayın başkanımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın başkanımıza ayrıca taşeron çalıştırmaya da son vermesini diliyorum.Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" şeklinde konuştu.

Öztürk'e de yeni görevinden dolayı Keşan Belediye Başkanı Özcan ve işçi personeli adına yine Gerçek Gürel tarafından çiçek takdim edildi.

Öztürk'ten sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'da , herkese iyi akşamlar ve hoş geldiniz dedikten sonra,"Herhalde bizi 4 yıl sonra bir ikinci salon bizi almayacak. 2004'te belediye başkanı olduğumda bu sayımızın neredeyse 3'te biri kadardık. Şu anda belediyemizde yaklaşık 380 personelimiz bulunuyor.Biz büyük bir aile olduk. O zamandan bu zamana yaklaşık 70 işçi ve memurumuzu emekli ettik.Emekli edilen işçi ve memurun emekli maaşlarını ödeyemeyecek bir belediyeden bugünlere geldik.7.2 milyon TL'lik bütçeden 41 milyon TL'lik bütçelere geldik.2012 tahmini bütçemizde 50 milyon TL.Bu başarıyı sizlerle birlikte başardık.Çalışanlarla her zaman birlik olmaya çalışıyoruz.İşçi sendikamızla 4kez Toplu İş Sözleşmesi Masası'na oturduk. Trakya Bölgesi hep Keşan Belediyesi'nin sözleşmesini bekliyordu.Bizim yaptığımız sözleşmeler baz alınıyordu.Geçtiğimiz yıl memurlarımızın da sözleşme hakkını kazanmasından sonra memurlarımızla da iyi bir toplu sözleşme yaptığımızı umuyorum.

Bugün de memurlarımızla yeni toplu sözleşme yaptık.Bu sözleşmeyi de Memur Sendikası temsilcisi arkadaşımız size açıklasın " dedi. Daha sonra söz alan Tüm-Bel Sen Temsilcisi Gökhan Yılmaz yeni memur sözleşmesinde geçen yılki şartların üzerinden %10 zam yapıldığını açıkladı.Taşeronlaşmadan bahsedildi ya keşke çalışanların sendikal olması için mücadele etmemiz lazım.Bu dünyadaki düzeni kendi insanlarımızın daha rahat yaşaması için yapmıyor muyuz? Global kriz deniyor. İşte bu sebepten çıktı bu kriz insanı unuttuk şirketler için çalışmaya başladık. Ben bu mücadeleyi ömrüm olduğu kadar da devam ettirmeye devam edeceğim.Hizmet alımına mecbur kaldım.Şu anda 91 memur ve 147 de işçimiz var.En az onlar kadar da sözleşmeli personelim var.Hepinizin Keşan için verdiğiniz çabaya ve mücadeleye başkanınız olarak teşekkür ediyorum.Ailenizle mutlu günler geçirmenizi diliyor ve nice dayanışmalar yaşamayı umuyorum" dedi.

Daha sonra DİSK Genel İş Sendikası ve Belediye Personeli adına Mehmet Özcan'a çiçek takdim edildi.

Konuşmaların ardından 2011 yılında çocuk sahibi olan; Erkan Elmas,BirdalTunç,Erol Arsöz,Yeşim Bayraktar,Hakan Avcular ,Aydın Yılmaz,Mert Volkan Yıldırı ve Faruk Gezer'e Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından küçük altın;

2011 yılında evlenen personel Erdoğan kaya,Hasan Balcı,Basri Akten, Aytaç Onur Akay,Okay Keskin ve Murat Öztekin'e Özcan tarafından küçük altın;

2011 yılında emekli olan personel Ali Toker, MustafaSalar,İdris Engin,Muharrem Şen ,Ali Er,Hüseyin Kenar, Erhan Sönmez, Hüseyin Güler, Selami Yumurtacı ve Bayram Kenar ve Hasan Erol'a Özcan tarafından küçük altın;

Keşan Belediyesi'nde 15 yılını doldurmuş; Salim Şen, Sadettin Küçük, Çetin Şahin,Hüseyin Ersüren,Nevzat Karataş,Zekai Kurnaz, Bülent Duran, Selçuk Tarım, Hasan Çakır,Muharrem Serbes'e Özcan tarafından yarım ata altın;

Keşan Belediyesi'nde 20 yılını dolduran Şaban Borazan,Hasan Birci,Mehmet Darı, Hüseyin Erdal, Hasan Danacı, Mehmet Er, İdris Birci, İhsan Karaca, Seyfettin Gürsel,Kerim Süvariler,Kenan Yılmaz, Sadık Togar,Şerif Diker, Vahit Arıcı, Salim Kaya, Rıfat Yaman, Ayhan Özkaynak, Ahmet Ersin Satırbaşı, Salih Engindere, Hasan Yalçın, Sadık Elmaz, İlyas Engin,Serpil Yaşar, Kemal Ilıkçıman,Sait Ezer,Sabri Demirkol,Necmettin Bozdağ, ve Hüseyin Karabulut'a da Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından tam ata altın;

Keşan Belediyesi'nde 25 yılını doldurmuş Mehmet Mengil ve Gültekin Erdoğan'a da Özcan tarafından ata lira altın hediye edildi.

Gece Raif Perçin ve arkadaşlarının İnce Saz Müzikleri ve Keşanlı eski sanatçı Alpay'ın söylediği güzel pop şarkılar ile geç saatlere kadar neşe içersinde devam etti.

Feyzullah Koçak tarafından organize edilen gece personel tarafından büyük beğeni topladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan Belediyesi'nin Personel Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement