Kestane Üreticisinin Hırsızla İmtihanı - Son Dakika
Güncel

Kestane Üreticisinin Hırsızla İmtihanı

Kestane Üreticisinin Hırsızla İmtihanı

Bursa'da kestane üreticileri hırsız korkusu yaşıyor.

06.10.2013 09:15

Bursa'da kestane üreticileri hırsız korkusu yaşıyor. Kestane bahçelerinde nöbet tutan üreticiler, arazilerini tehdit eden hırsızlar için emniyet güçlerinden yardım istiyor.

Bursa'da eylül ayının ortalarında başlayan kestane hasadına sevinen üreticiler, hırsızlar sebebiyle tedirgin günler yaşıyor. Cumalıkızık'ta kestane bahçelerine dadanan hırsızlar üreticileri canından bezdirdi. Hırsız korkusu yaşadıklarını belirten üreticiler, emniyetin bölgede güvenlik tedbirlerini artırmasını istiyor. Kestane üreticilerinden Ekrem Kara, "Bizim en büyük korkumuz kuraklık ve hırsızlık. Kestane ağaçları orman vasfı sayıldığı için devletin hiçbir desteği yok. Kendi kendimize de korumanın imkanı yok. Bizim en büyük sıkıntımız bu. Kestane hasadının başladığını görenler hemen dağlara çıkıyor. Bizim tapulu arazimizdeki kestaneyi de topluyorlar. 10 kişi geliyorlar, 1 kişi tedbir alsa ne olacak? Laf da anlatamıyorsun" dedi.

İKİ KATLI BAĞ EVİNİ YIKTILAR

Kestane hırsızlarının köyün kanayan bir yarası olduğunu ifade eden Cumalıkızık muhtarı Ahmet Kuş, geçtiğimiz günlerde bir üreticinin arazisine giren hırsızların iki katlı bağ evini yakarak binlerce lira maddi zarara sebebiyet verdiğini söyledi. Kuş, "Maalesef kestane vakti geldiğinde herkes dağlara çıkıyor. Burası olduğu gibi tapulu bir yer. Kendilerini ikaz ettiğimizde 'Burada tapu ne arasın' diyorlar. Ama öyle değil. Başımıza iş almak hiç içten bile değil. Hatta bir üreticimizin 2 katlı bir bağ evi vardı. Onu yakmışlar. İçinde bazı tarım makineleri bile vardı. Bunların kasıtlı yapıldığı belli. Emniyetin tedbir almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda kestane üreticisi olan Ahmet Kuş, 2013 yılında kestane rekoltesinden memnun olduklarını, fakat hırsızlık olaylarından dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Kuş, Bursa'da yıllık ortalama 200 ton kestane üretildiğini söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kestane Üreticisinin Hırsızla İmtihanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement