"Kimsesizler Oteli" - - Son Dakika
Güncel

"Kimsesizler Oteli" -

"Kimsesizler Oteli" -

Ankara Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, "Vatandaşlar 155 veya Alo 183 ücretsiz hattına bildirdiğinde ekipler evsizleri almak için harekete geçiyor" dedi.

12.12.2013 16:01

Ankara Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, "Vatandaşlar 155 veya Alo 183 ücretsiz hattına bildirdiğinde ekipler evsizleri almak için harekete geçiyor" dedi.

Ankara Valiliği kimsesiz ve sokakta yaşayan vatandaşları Ulus'ta bir otele yerleştiriyor. Evsiz ve kimsesizlerin kış aylarında soğuktan korunması ve rehabilitasyonları için yapılan çalışmalarda, valilik ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda evsizlere ulaşıp kalacakları otele getiriyor.

Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, "Kimsesizlerin Kimsesi" projesi kapsamında her yıl Valilik'in sokakta yaşayanları otelde misafir ettiğini, karınlarını doyurduğunu, tedavilerini yaptırdığını belirterek, yaşlıları huzurevlerine ve bakım evlerine yerleştirdiklerini söyledi.

Gençlere ise meslek edindirdiklerini ifade eden Atlamaz, şunları kaydetti:

"Bu gece sokakta yatan kardeşlerimizden misafir olan 152 kişi vardı. Bunların arasında kimlikleri olmayanlar var. Öncelikle kimliklerini çıkarıyoruz. Sağlık ekibi muayenelerini yapıyor, tedavilerini başlatıyoruz. 179 kişi huzurevine yerleştirildi. 57 kayıp ailesine teslim edildi. 86 kişinin de hastanelerde tedavisi sağlandı. 11 kişiye protez yapıldı. 21 kişinin ameliyatı gerçekleştirildi. 91 kişinin kimliği çıkarıldı. Sosyal güvencesi olmayan 153 kişiyi de sağlık sigortası sağlandı."

Kasım ayının başlangıcından itibaren mayısın sonuna kadar otelde kimsesizleri misafir etmeye başladıklarını dile getiren Atlamaz, vatandaşların 155 veya Alo 183 ücretsiz hatta bildirdiğinde ekiplerin evsizleri almak için harekete geçtiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kimsesizler Oteli' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement