Kırıkkale'de Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Nevruz Kutlaması

Kırıkkale\'de Nevruz Kutlaması

Nevruz, Kırıkkale'de adeta karnaval havasında kutlandı.

21.03.2013 20:48

Nevruz, Kırıkkale'de adeta karnaval havasında kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlama programında vatandaşlar türküler eşliğinde doyasıya eğlendi. Nevruz ateşinden atlamak isteyen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sabri Gündüz, ayağı takılarak ateşin yakınına düştü. Kırıkkale Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediye Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bir organizasyon ile Nevruz Bayramı kutlandı. Kutlama programına Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Nevruz'un baharı müjdelediğini belirterek, "Nevruz ne demek? 'Nev' yeni demek, 'Ruz' gün dememektir. Yani Nevruz Yenigün demek. Baharın başlangıcı olarak kabul edilir. Bahar ile birlikte güzel bir ortamda çiçekler ve ağaçlar yeşerir. Nevruz büyük bir coşkuyla kutlanır. Bu kültürden geliyor. İnsanlarımız bu güzellikleri paylaşması gerekiyor. Millet olarak bizim bu kültürümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, dostluğumuz ve sevgiyi getirmiştir. Bu kültürümüze bağlı kaldığımız sürece geçmişimizi unutmayıp, günümüze taşıdığımız sürece geleceğimiz güzel olur" dedi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise, 'Nevruz; yeni gün, yeni yılın ilk günü demektir. Nevruz, Miladi takvimde 22 Mart veya gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart tarihine rast gelmektedir. Baharın gelişi ve tabiatın dirilişi ile yeryüzünde meydana gelen değişiklikleri simgeleyen özel bir gündür. Bir anlayışa göre, o gün ve gece herkesin rızık ve kaderinin tayin olduğuna inanılır. Nevruz'da, hastalıkların ve günahların, kötülüklerin, kaza ve belaların yok olacağına, iyiliklerin, güzelliklerin, rızık ve bereketin, bolluğun olacağına, bahtların açılacağına inanılırö diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Nevruz konulu yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Türküler eşliğinde halay çeken vatandaşlar doyasıya eğlendi.

MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜR YARDIMCISI TEHLİKE ATLATTI

Program sonunda Vali Ali Kolat ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından yakılması beklenen Nevruz ateşi bir genç tarafından erken yakıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda herkesin şaşkın bakışları arasında yükselen ateşe itfaiye müdahale etti. Yangın tüpüyle söndürülen nevruz ateşi yeniden Vali Kolat tarafından ateşlendi. Nevruz ateşinin yakılmasının ardından protokol üyelerinin üzerinde atlayışı sırasında talihsiz bir olay yaşandı. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sabri Gündüz atlarken ayağı takılarak ateşin yakınına düşerken, kazayı ucuz atlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement